Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Taxistes demanen ajudes per a donar servici a persones amb discapacitat i rebutgen mesures que comporten "explotació"

   Proposen Cocemfe CV reunions periòdiques per a "buscar entre tots solucions de millora: "Hem de ser aliats"

   El president de la Federació Sindical del Taxi de València i Província, Fernando del Molino, ha advertit que les mesures plantejades per Cocemfe CV per a millorar el servici prestat a persones amb discapacitat poden derivar en una "explotació als treballadors" del sector i ha reivindicat ajudes públiques per a afrontar el sobrecost que suposen els vehicles adaptats, de manera que aquest no recaiga en els usuaris però tampoc en els taxistes.

   "Les persones amb discapacitat mereixen un sistema millor", ha recalcat Del Molino, en declaracions a EP, després que Cocemfe CV avançara que està "impulsant", en reunions amb la Generalitat, un decret que regule el taxi adaptat a la Comunitat.

   Cocemfe CV va exposar la discriminació de la ciutadania amb discapacitat i va plantejar que el decret contemplara mesurades com a llibertat horària per al taxi adaptat amb l'objectiu de pal·liar el cost i el temps que dedica a cada servici, la mobilitat del taxi adaptat per tota la Comunitat i l'eliminació de la contractació amb antelació de 24 hores.

   Sobre este tema, Del Molino ha lamentat que no hi haja hagut una trobada entre Cocemfe CV i el sector del taxi per a abordar la problemàtica i ha proposat que es mantinguen reunions periòdiques entre les tres parts implicades --administració, taxistes i persones amb discapacitat-- per a "ajudar-se" i buscar solucions consensuades. "Hem de ser aliats, nosaltres hem d'ajudar-los i ells ajudar-nos a nosaltres, perquè és evident que no s'està prestant un bon servici", ha afegit.

   El representant de la federació ha afirmat que "la fórmula que estan emprant de liberalitzar els horaris creant distincions entre llicències és problemàtica" i que "s'està proposant crear una explotació de treballadors, un problema de seguretat".

   Així, segons Del Molino, els taxis adaptats "estan caent en mans de 'floters' del taxi que tenen conductors fent 12 o 14 hores diàries, treballant entre setmana, caps de setmana i festius". "Hi ha conductors dormint en les parades" i "això no és la solució", ha assenyalat.

   A més, ha denunciat que, "en tindre els taxis adaptats els 'floters' que busquen rendibilitat", "alguns sol treballen per a hotels o aeroports, portant maletes i a grups grans, i no prioritzen a les persones amb problemes de mobilitat". La federació va presentar un escrit perquè la Conselleria establira controls sobre aquestes pràctiques i recaptara informació. "Puc afirmar que hi ha taxistes que han posat un taxi adaptat i no saben ni baixar la rampa", ha apuntat Del Molino.

   El representant del sector també ha detallat que l'escassetat de taxis adaptats implica que, quan es requereix un servici, siga habitual que no hi haja cap disponible en la zona, per la qual cosa els conductors han de traslladar-se fins al lloc des de lluny, amb el corresponent sobrecost.

   El president de la federació ha defès que la solució s'ha de "trobar entre tots", però "no d'aquesta forma", amb "decretazos". A més, s'ha mostrat convençut que "buscar una solució entre tots passaria per ajudes econòmiques per a suportar el sobrecost del vehicle, que necessita rampes, una adaptació, consumeix més combustible i requereix més manteniment".

   "L'usuari no ha de pagar més, això mai. Hem d'ajudar-li, però ha d'ajudar-li la societat. L'administració ha de buscar fórmules d'ajudes econòmiques perquè els taxistes puguen suportar eixe sobrecost i no hagen de fer més hores per a afrontar-ho. Treballar més per a complir eixe sobrecost no ens pareix lògic, al final estem perjudicant el servici", ha remarcat.

   Del Molino ha explicat que l'organització professional recorrerà la recent resolució que permet als taxis adaptats "treballar 365 dies les 24 hores" -- vehicles que condueixen un o dos conductors--. "Crea problemes entre companys que descansen i els que no descansen", ha advertit.

   "Som persones i tenim dret a descansos, a un salari just, a unes tarifes justes, i per descomptat les persones amb discapacitat tenen dret a un transport a preus justs, un transport professional i, sobretot, segur", ha subratllat.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal