Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Sumar exigeix al Gobierno explicacions per denegar el permis de residència a l'activista sahrauí Aminetu Haidar



El grup polític Sumar ha exigit al Govern explicacions per la decisió de la Delegació del Govern de Madrid de denegar el permís de residència a l'activista saharaui Aminetu Haidar.

Haidar és una de les veus més emblemàtiques en la lluita del poble sahrauí contra l'ocupació marroquina. El 2009, va protagonitzar una vaga de fam de 32 dies a l'aeroport de Lanzarote després que el Marroc li denegara l'entrada al Sàhara Occidental i li retirés el passaport.

Els diputats de Sumar, Enrique Santiago (IU) i Tesh Sidi (Más Madrid), consideren que la denegació del permís de residència a Haidar és "una mesura política" que respon a la "complicitat hispano-marroquina".

En el seu escrit de preguntes parlamentàries, els diputats de Sumar assenyalen que la condició de malaltia greu d'Haidar, que li va ser reconeguda el 2007, continua vigent. A més, recorden que Haidar ha patit "dures represàlies" per part del Marroc, que l'ha posat en el punt de mira.

Els diputats de Sumar pregunten al Govern si considera que la condició sanitària d'Haidar és mereixedora d'una autorització de residència. També pregunten si el Govern entén que és necessària adoptar mesures de protecció per emparar a Haidar, així com a altres ciutadans sahrauís.

Finalment, els diputats de Sumar demanen al Govern que es revisen els criteris de concessió de permisos de residència als ciutadans sahrauís, per evitar que es produïsquen situacions com la d'Aminetu Haidar.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal