Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

SUMAR anuncia un acord de coalició a les eleccions gallegues amb Podemos i IU-EU i ratifica a Lois com a candidata

La promotora de SUMAR Galícia ha validat acords previs amb Esquerda Unida-Izquierda Unida (EU-IU) i Podemos Galícia per a participar en les eleccions, una decisió que, en tot cas, requereix la ratificació de totes les organitzacions en les pròximes hores.

Díaz s'ha desplaçat a Galícia este dimecres per anunciar la candidatura de SUMAR, la marca que concorrerà a les eleccions i que, si les consultes ho aproven, aglutinarà la coalició en què estaran EU-IU, Podemos Galícia, Aliança Verda (que ja havia signat amb la formació morada) i Equo.

La clau de les converses ha estat també al voltant de l'elecció de Marta Lois com a candidata del moviment, un nom que prové del municipalisme i que compta amb el beneplàcit de les formacions polítiques que conformen l'espai.

Marta Lois, la persona de confiança de Yolanda Díaz per posar a prova la força electoral de SUMAR el 18F

De fet, després de congelar-se les relacions per la sortida de Podemos al grup mixt en la Cambra Baixa, i després de diverses setmanes amb declaracions en sentit contrari, el gir de guió és protagonitzat per una candidata que genera consens i que les últimes hores SUMAR ha posat sobre la taula una proposta de coalició que inclou en els partits, més enllà dels missatges de sumar persones.

També ha estat determinant l'aliança amb Izquierda Unida, que públicament i internament en les negociacions va reclamar una coalició a tres i mantenir l'aliança que s'havia teixit per a les eleccions generals del 23 de juliol.




Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal