Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Pensió de jubilació puja 215 euros en la CV en 3 anys, un 20%

En gener de 2024, totes les pensions i, per tant, la mitjana actual de 1.262,54 euros experimentaran un increment del 3,8%, situant la nova mitjana en 1.309,50 euros. Per tant comparant amb la del 2021, que era de 1.094,69 euros, la pujada serà del 20% (215 euros) en tres anys.

Estos números provenen de la informació actualitzada de l'INE, amb l'ús de l'epdata com a font.

La revalorització de les pensions contributives per al 2024, amb un increment del 3,8%, representa un pas important en la protecció del poder adquisitiu dels pensionistes. Este augment, basat en l'IPC real de novembre a novembre, és el més gran de la història, al costat del retroactiu de l'any passat. Tot i semblar normal és conseqüència de la modificació de la llei que existia que només garantia una pujada del 0,25% anual. Perquè encara que la pujada de les pensions en aquest temps, ve a coincidir amb l'índex de preus al consum oficial, és cert que de no haver-se canviat la llei, per l'actual govern, estaríem davant pujades de 0,25% anual, la qual cosa haguera deixat les pensions deflaccionades, amb una considerable pèrdua de poder adquisitiu

Segons les dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE) d'Espanya, la taxa d'inflació el novembre de 2023 va ser del 3,2%, una disminució respecte al mes anterior. La inflació subjacent, sense aliments no elaborats ni productes energètics, va baixar al 4,5% a causa de la disminució dels preus dels carburants i paquets turístics.

Malgrat això, la percepció general és que els preus bàsics estan augmentant. Tot i que les hipoteques s'encarixen, les accions del govern estan aconseguint frenar la inflació i mantenir el poder adquisitiu. La pujada del salari mínim fins ara, juntament amb una nova que s'està preparant, esdevindrà com a factors importants per a millorar els salaris mínims.

Una pujada històrica, però és necessari frenar l'especulació en grans superfícies

La pujada de les pensions el 2024 és un avenç rellevant amb un increment del 3,8%, el més gran fins ara. Esta pujada permetrà als pensionistes no deteriorar el seu poder adquisitiu davant la inflació.

A més, este augment beneficiarà tots els pensionistes, independentment de la comunitat autònoma. Totes les províncies de l'estat superaran per primera vegada els 1.000 euros de pensió mitjana mensual.

No té sentit subvencionar el transport, tot el combustible i baixar l'Iva en alguns elements, quan les grans superfícies continuen sense inspeccions ni controls. Això és especialment important, ja que la venda d'aliments a Espanya està organitzada en un 60% a través dels Súpers, Hípers i Grans Superfícies.

La pujada de les pensions el 2024, tot i ser un pas molt positiu amb un increment rècord del 3,8%, planteja interrogants, ja que el sistema de preus dels serveis bàsics d'alimentació en les grans superfícies ha mostrat - segons l'OCU, ser especulatiu. La disminució de la inflació no sembla reflectir-se de manera efectiva en els preus bàsics, i la necessitat de mesures addicionals per evitar la pèrdua de poder adquisitiu és evident. Així mateix, cal una investigació més profunda sobre les pràctiques especulatives de les grans superfícies - o de la cadena de subministrament -, que podrien estar afectant negativament els més vulnerables.
      



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal