Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Se vol provocar una batalla entre funcionaris i interins pel PP i VOX?

  Una esmena de PP i Vox pot provocar un enfrontament entre funcionaris i interins 

 Una esmena presentada per PP i Vox a la Llei d'Acompanyament de 2024 podria provocar un important enfrontament entre funcionaris i interins de la Generalitat Valenciana. L'esmena, que modifica la Llei de Funció Pública valenciana, elimina la fase prèvia de concurs de trasllats per a funcionaris de carrera abans de l'adjudicació de places a interins que superen els processos selectius de l'Oferta Pública d'Ocupació (OPE) de reducció de temporalitat.

Aquesta modificació suposa que els interins podran triar destinació abans que els funcionaris de carrera, fins i tot si aquests últims han superat prèviament una oposició.

Aquesta situació ha provocat un fort malestar entre els funcionaris, que consideren que es tracta d'una discriminació i que s'estan "regalant" les places als interins.

Els interins, per la seva banda, defensen que mai van poder consolidar la seva situació en el lloc de treball que ocupen perquè durant anys aquestes places no van sortir a concurs-oposició.

Els sindicats, com ara UGT, també han criticat l'esmena i han reclamat que els funcionaris de carrera també tinguin dret a triar destinació.

 El Consell justifica l'esmena per falta de temps 

El Consell ha justificat l'esmena per la necessitat de complir el termini de finalització dels processos selectius de reducció de temporalitat abans del 31 de desembre de 2024.

No obstant això, els sindicats consideren que el Consell no es pot excusar en falta de temps i que hauria de gestionar els processos selectius amb diligència i agilitat.

 Possibles conseqüències de l'esmena 

L'esmena podria provocar un important enfrontament entre funcionaris i interins de la Generalitat Valenciana.

Els funcionaris podrien iniciar mobilitzacions per protestar contra la discriminació que consideren que se'ls està fent.

Els interins, per la seva banda, podrien veure's afectats per les mobilitzacions dels funcionaris, ja que podrien veure's qüestionats els seus drets.

En definitiva, l'esmena de PP i Vox podria provocar una situació de conflicte i tensió a la Generalitat Valenciana.




Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal