Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Santiago assegura que Sumar continuarà treballant per formar una gran coalició per a les eleccions a Euskadi

   

El portaveu parlamentari d'Izquierda Unida i responsable de Sumar en matèria de justícia, Enrique Santiago, ha assegurat aquest dissabte que Sumar continuarà treballant per formar una "gran coalició" per a les eleccions autonòmiques d'Euskadi.

"Només fortaleciendo la unitat de les forces d'esquerra, evitant la divisió, és com podrem seguir fent polítiques progressistes", ha subratllat Santiago en declaracions als mitjans en una concentració de suport al poble palestí a Madrid.

Així ho ha expressat després que Podemos Galicia hagi rebutjat concórrer en coalició amb Sumar a les eleccions gallegues. En aquest sentit, Santiago ha indicat que Sumar farà "tot el treball necessari per aconseguir un resultat excel·lent".

Posteriorment, ha dit, es treballarà en aquesta "gran coalició entorn a Sumar" de cara a les eleccions basques, en les quals Santiago espera que es pugui aconseguir la unió de l'esquerra davant una dreta "enemiga dels drets dels treballadors".

En un altre ordre de coses, Santiago ha reiterat el rebuig de les forces de Sumar al nomenament d'Isabel García com a directora de l'Institut de les Dones. "Ojalá que el Ministeri d'Igualtat corrigi i pugui nomenar una directora amb un perfil més adequat per a les responsabilitats que va a exercir", ha expressat.

"Qualsevol persona que estigui al capdavant de l'Institut de les Dones ha de tenir empatia amb totes les dones, també amb el col·lectiu trans, i aquesta persona evidentment no ha mostrat aquesta empatia sinó tot el contrari", ha afegit.

En relació amb la manifestació en suport al poble palestí, Santiago ha reclamat una posició "més contundent" de la UE davant els bombardejos d'Israel sobre la Franja de Gaza i ha saludat la iniciativa de Sud-àfrica de portar el país a la Cort Internacional de Justícia.

"S'està cometent un genocidi", ha lamentat Santiago, per a demanar a la UE que apliqui "sancions comercials" contra Israel "fins que cessi la neteja ètnica a Gaza" i "fins que Israel accedeixi a complir les resolucions de l'ONU i l'Estat palestí sigui una realitat".

En aquest sentit, ha recordat que ja ha demanat al ministre de Justícia, Félix Bolaños, que Espanya iniciï accions davant la Cort Penal Internacional i que s'hi adhereixi a les que ja ha iniciat Palestina.



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal