Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Sanitat convoca abans de Nadal a les CCAA un Consell Interterritorial per tractar les llistes d'espera

La ministra de Sanitat convoca les CCAA a un Consell Interterritorial abans de Nadal per abordar les llistes d'esper

La ministra de Sanitat, Mónica García, ha convocat per al pròxim 21 de desembre un Ple presencial ordinari del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut (CISNS) a Astúries, en el qual es debatrà la problemàtica de les llistes d'espera i les transferències pendents de més de 200 milions d'euros en matèria d'enfermetats rares, genòmica i digitalització.

"Donarem fi a altres transferències pendents de més de 200 milions d'euros en matèria d'enfermetats rares, genòmica i digitalització", ha avançat la ministra als consellers durant el ple. També ha apostat per debatre, en aquesta data, "l'assumpte que més preocupa a la ciutadania", que és "el temps de les llistes d'espera per a veure a un especialista, per a una cirurgia o una prova diagnòstica".

"Les llistes d'espera desesperen a la gent i serà una tasca prioritària d'aquest Ministeri treballar consensuadament amb les comunitats autònomes per a alleujar aquest problema", ha assegurat la ministra en un videocomunicat.

ANALITZAR LA FALTA DE PROFESSIONALS

Dies abans, el 18 de desembre, es durà a terme un ple de la comissió de Recursos Humans del Consell Interterritorial, per a analitzar la falta de professionals que afecten a Atenció Primària, de cara a la seua resolució futura.

Aquesta convocatòria es produeix després de la reclamació dels consellers de Salut de les comunitats autònomes governades pel Partit Popular, el passat dimarts. En un comunicat conjunt, van sol·licitar a la ministra García una "reunió urgent" del Consell Interterritorial del Servei Nacional de Salut (CISNS) per a tractar com a únic punt de l'ordre del dia la "falta de metges" en l'Atenció Primària.

Després de celebrar-se la primera reunió extraordinària de CISNS aquest dijous, consellers del PP com el de Castella i Lleó, Alejandro Vázquez, han mostrat la seua "decepció absoluta" perquè no s'haja abordat "un dels greus problemes actuals del sector com és la falta de metges especialistes".

Per la seua part, el conseller de Salut de la Comunitat Valenciana, Marciano Gómez, ha sol·licitat a la nova ministra de Sanitat, Mónica García, una reunió del CISNS per a abordar de manera exclusiva "el principal problema que afronta en l'actualitat la sanitat pública, que és el greu dèficit de professionals sanitaris".

"Es tracta d'una situació crítica a nivell de l'Estat, ja que la falta de personal es manifesta en idèntiques circumstàncies en tots els serveis de salut autonòmics", ha apuntat Gómez en la seua intervenció.

Mentrestant, la consellera de Salut i Consum de la Junta d'Andalusia, Catalina García, ha considerat "inaudit" que la sisena ministra de Sanitat de Pedro Sánchez, tal com van fer els seus antecessors, "rehuya d'afrontar" el dèficit de facultatius que hi ha a nivell nacional, que és encara més agut en l'Atenció Primària.

"Els sistemes de salut de les comunitats autònomes estan tensionats a causa de la manca de metges. És necessari que, de forma urgent, es convoque un Consell Interterritorial per a abordar aquest assumpte", ha afegit després de participar en el CISNS.




Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal