Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Sánchez reafirma davant el ministre de Defensa d'Israel que la mort de civils a Gaza és 'insuportable'


   El president del Govern, Pedro Sánchez, ha reiterat al ministre de Defensa israeliana, Benny Gantz, que Israel ha de complir el Dret Internacional Humanitari en la seua ofensiva militar a Hamàs i ha insistit que considera "insuportable la mort de civils" a Gaza.

   Sánchez ha parlat per telèfon amb Gantz, en el primer contacte amb el Govern de Benjamin Netanyahu des que ahir va cridar a consultes la seua ambaixadora a Espanya per les "vergonyoses" declaracions del president, i ha aprofitat per a reiterar la seua postura, a més de traslladar-li que "Israel és un soci i un amic d'Espanya".

   "Una vegada més, he condemnat els atemptats terroristes de Hamàs del passat 7 d'octubre", així com el desig d'Espanya d'un "immediat alliberament de tots els ostatges", ha explicat el president en un missatge en X, antic Twitter

   "Israel té dret a defendre's d'aquest atac terrorista", ha dit una vegada més Sánchez, que no obstant això ha "reafirmat que Espanya considera insuportable la mort de civils a Gaza i que Israel ha de complir amb el Dret Internacional Humanitari".

   Per la seua banda, Gantz ha explicat també en X que en el seu contacte amb Sánchez li ha posat al dia "sobre la guerra i els esdeveniments regionals", coincidint amb la represa de les hostilitats a Gaza una vegada donada per conclosa la treva pactada per Israel i Hamàs fa una setmana.

   El ministre de Defensa israeliana ha explicat que ha incidit davant el president en què "pel bé de la seguretat d'Israel, del sentit de seguretat dels civils israelians i la restauració de l'estabilitat regional, el terrorisme de Hamàs ha de ser desmantellat a Gaza".

   Davant l'exigència de Sánchez que Israel ha de complir amb el Dret Internacional Humanitari, alguna cosa que el president ja va reclamar durant la seua visita a Jerusalem la setmana passada, Gantz ha recalcat que el seu país dóna "gran importància a evitar el màxim possible víctimes civils".

   Per contra, ha afegit, "Hamàs segueix perpetrant crims horribles contra la Humanitat com usar a xiquets i dones com a escuts humans en les seues activitats terroristes".


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal