Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Sánchez dóna suport a Guterres i crida el Consell de Seguretat de l'ONU a 'imposar un alto el foc humanitari' a Gaza

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha traslladat el seu suport al secretari general de les Nacions Unides, António Guterres, en la seua invocació de l'Article 99 de la Carta de l'ONU, pel qual demana al Consell de Seguretat un alt el foc a la Franja de Gaza. Així ho ha expressat Sánchez en una publicació al seu perfil de la xarxa social X, on ha instat el Consell de Seguretat de l'ONU a "actuar immediatament i imposar un alt el foc humanitari" en l'enclavament palestí "davant el risc de col·lapse imminent".

"La catàstrofe humanitària a Gaza resulta insuportable", ha assegurat el cap de l'Executiu, que ha subratllat que comparteix "plenament" els motius exposats per Guterres per fer una crida al Consell de Seguretat en aquest sentit.

El secretari general de l'ONU ha invocat per primera vegada en tot el seu mandat l'Article 99 de la Carta de l'ONU, pel qual seli permet "cridar l'atenció al Consell de Seguretat sobre qualsevol assumpte que, a la seua opinió, puga amenaçar el manteniment de la pau i seguretat internacionals".

Guterres, que ha informat per X de l'activació d'aquest article, ha publicat a més una carta enviada al Consell de Seguretat en la qual ha instat els membres del mateix a "pressionar per evitar una catàstrofe humanitària".

"Reitere el meu crida a declarar un alt el foc humanitari. És urgent. La població civil ha de ser salvada d'un dany major", ha advertit.

A més, ha denunciat els milers de morts en els 60 dies de conflicte entre Hamàs i Israel i ha avisat del col·lapse del sistema sanitari a l'enclavament palestí, on els hospitals "s'han convertit en camps de batalla", ha lamentat.

"Enmig dels constants bombardeigs de les Forces de Defensa d'Israel, i sense refugi o l'essencial per a viure, pronostique que l'ordre públic es trencarà completament a causa de les condicions desesperades, fent que fins i tot l'assistència humanitària limitada siga impossible de lliurar", ha vaticinat.

Hamàs va llançar el 7 d'octubre un atac sense precedents contra territori israelià. L'Exèrcit israelià, per la seua part, va posar en marxa una cruenta contraofensiva contra les estructures de la milícia palestina al nord de la Franja de Gaza.

Fins al moment, les autoritats gazatíes han confirmat que l'exercit israelí ha mort a més de 16.200 persones, la majoria d'elles dones i xiquets. La situació humanitària a l'enclavament empitjora a mesura que augmenten els atacs israelians i els convois amb subministraments i combustible creuen la frontera amb comptagotes.

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal