Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Riba-roja de Túria, reconeguda en el VIII Concurs de Bones Pràctiques Locals Contra la Violència sobre les Dones de la FEMP

       


Riba-roja de Túria ha sigut guardonada en la VIII edició del Concurs de Bones Pràctiques Locals contra la Violència sobre les Dones, organitzat per la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP). L'esdeveniment s'ha celebrat en la seu de la FEMP a Madrid en la qual la Ministra d'Igualtat Ana Redondo García ha entregat en mà el guardó a la regidora d'Igualtat, Raquel Pamblanco i a la tècnica de l'àrea, Verónica Blanco.

El prestigiós premi en la Categoria 4 reconeix l'impuls de la formació dels diferents agents per a garantir una resposta especialitzada i integral a les dones víctimes de violència masclista. Este reconeixement arriba després de la recent aprovació del primer Pla Abolicionista de la Comunitat Valenciana contra la prostitució i l'explotació sexual que consolida Riba-roja com a referent nacional en polítiques igualitàries. Així, la ministra ha felicitat personalment la labor i l'aprovació d'este pla de l'Ajuntament, que ha considerat "indispensable" per a continuar lluitant des de les institucions.

Durant la trobada prèvia, Redondo ha mostrat el seu interés en les accions que s'han dut a terme des de Riba-roja i en els futurs projectes que abordar. La regidora li ha informat a més de la implementació del II Pla Municipal d'Igualtat, l'objectiu de la qual és mantindre el desenvolupament aconseguit en matèria d'igualtat i avançar cap a l'equitat total en el municipi.

"És un suport essencial a les polítiques d'igualtat que l'alcalde i l'equip de govern hem emprés des de fer més de 8 anys" ha explicat Pamblanco qui ha destacat que "els municipis som part essencial en la prevenció, educació i lluita contra la violència masclista i qualsevol forma de desigualtat cap a les dones. Este premi reconeix la labor de tot un equip i també de la societat civil que dia a dia lluita per això".

La Federació Espanyola de Municipis i Províncies, en col·laboració amb la Delegació del Govern contra la Violència de Gènere, va convocar este concurs amb el propòsit de fomentar l'intercanvi d'experiències i reconéixer les actuacions més eficaces i innovadores de les entitats locals en àrees específiques.

Després de la trobada la regidora ha pogut tractar a més amb la presidenta de la FEMP i alcaldessa de Jérez, María José García Pelayo, la col·laboració de Riba-roja amb el seu municipi per a "sumar esforços des del municipalisme i les seues respectives àrees tècniques".

Altres municipis distingits en diferents categories van ser Rafelbunyol i Sagunt a València, Getafe a Madrid, Bergondo a la Corunya, Salamanca a Salamanca, Consogra a Toledo, Pozuelo de Alarcón a Madrid, Gijón a Astúries, Vitòria-Gasteiz a Àlaba, Madrid i Massanassa a València.

Este nou guardó rebut per Riba-roja de Túria destaca el seu compromís i lideratge en la lluita contra la violència de gènere, evidenciant que el municipi es troba a l'avantguarda en la implementació de polítiques efectives per a erradicar esta problemàtica.
Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal