Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Riba-roja de Túria prohibeix la instal·lació de gasolineres, tanatoris i discoteques en el nucli urbà i urbanitzacions

El ple municipal aprova per unanimitat una modificació del pla general per restringir aquest tipus d'activitats econòmiques en les àrees habitades

 El ple de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha aprovat de forma definitiva el pla general d'ordenació urbana (PGOU) per restringir la nova instal·lació de gasolineres, tanatoris, discotecas, cases de botigues d'apostes i sex-shop en el nucli urbà i en les àrees residencials del terme municipal. La mesura s'ha aprovat per unanimitat de tots els partits polítics.

La posada en marxa d'aquesta iniciativa tanca el procés administratiu iniciat per l'Ajuntament de Riba-roja de Túria que es va aprovar el passat 4 de juliol de 2022 amb una modificació puntual número 18 del pla general d'ordenació urbana (PGOU) per a la regulació de determinats usos, després de sotmetre el mateix a la corresponent informació pública en els diversos portals d'Internet i el seu trasllat a les administracions públiques.

L'aprovació urbanística suposa una regulació detallada de les condicions de determinats usos d'activitats econòmiques. D'aquesta manera, les gasolineres no es podran implantar, a partir d'ara, en cap zona residencial, ni en el nucli urbà ni en les urbanitzacions per una qüestió d'incompatibilitat. Només podran fer-ho en aquelles àrees del terme municipal permeses, en els usos dominants industrials.

La modificació del PGOU afectarà, també, a les condicions dels tanatoris i les discoteques ja que no podran ser instal·lades en cap zona d'ordenació predominant residencial, ni en el nucli urbà ni en les urbanitzacions. En el sòl urbà o urbanitzable només es podran instal·lar en aquells usos de predominancia industrial i en la zona d'ordenació industrial compatible permesa.

Les condicions d'ús dels centres i cases d'apostes, a més, de les botigues eròtiques i sex-shop es regulen en aquesta modificació urbanística en quant a la seva instal·lació i activitat. D'aquesta manera, aquest tipus d'establiments sí es podran instal·lar en zones residencials sempre que guardin, per a això, una distància mínima de 200 metres de distància respecte de qualsevol centre de primària o secundària, públic o privat.

A més, la regulació de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria estableix que aquest tipus de restriccions es mantindran sobre un altre tipus d'emplaçaments, com els 200 metres de distància respecte del Parc Maldonado, la zona verda adjacent a la Casa de Cultura, el Conservatori de Música i Dansa, el Pavelló d'Esports, el Poliesportiu, el camp de futbol i, per últim, la piscina coberta.

En aquest cas, la distància es mesurà en línia recta des de qualsevol punt de l'alineació exterior de la parcel·la des de la qual es produeixi l'accés habitual dels escolars fins al punt d'accés de l'activitat a implantar. A més, en la mateixa regulació urbanística que entrarà ara en vigor considera incompatible la seva instal·lació en les àrees residencials del terme municipal.

Per últim, la nova regulació estableix també els usos comercials concentrats, recreatius i d'hostaleria. D'aquesta manera, els usos comercials i recreatius que, donades les seves característiques intrínseces, generen o ocasionen molèsties es regiran pels usos corresponents a taller i artesania i per al ús industrial. Les condicions d'higiene i seguretat d'aquests locals compliran la normativa general. També s'estableixen els accessos i les dotacions d'aparcament per a aquest tipus d'activitats econòmiques.

     


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal