Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Riba-roja de Túria adjudica 8.441 euros en ajudes per a persones celíaques

L'equip de govern posa en marxa una línia de subvencions econòmiques per a les persones que pateixen aquesta patologia amb l'objectiu d'aminorar els seus gastos en l'adquisició de productes

 L'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha adjudicat un total de 8.441,04 euros en ajudes i subvencions econòmiques públiques destinades a les persones de la localitat que pateixen, en l'actualitat, problemes de celiaquia produïda per la seua intolerància al consum de gluten, la proteïna que es troba en el blat, la civada i el sègol. En total, el consistori ha aprovat 18 sol·licituds rebudes per part dels veïns.

Les bases reguladores d'aquestes ajudes econòmiques de Riba-roja de Túria estableixen una sèrie de condicions i obligacions que han de complir les persones interessades en aquest tipus de concessions destinades a la finançació dels aliments elaborats, tractats o preparats per a respondre, correctament, a les necessitats particulars de les persones diagnosticades, mitjançant el corresponent certificat mèdic, amb aquesta patologia.

El termini per a la presentació de les sol·licituds de les persones interessades en les ajudes econòmiques ha conclòs amb les 18 peticions aprovades per l'Ajuntament de Riba-roja de Túria amb una sèrie de quantitats econòmiques que oscil·len entre els 1.146 i els 25,54 euros, en funció dels productes i els aliments adquirits i justificats pels interessats, d'acord amb els requisits continguts en les bases reguladores.

L'obtenció de les ajudes es regeix per una sèrie de requisits que les persones beneficiàries hauran de complir, com la necessitat de estar diagnosticada de celiaquia, mentre que en el cas de les persones menors o incapacitades legalment serà el seu representant, hauran d'estar empadronats durant l'exercici de 2022 a Riba-roja de Túria, no incórrer en cap circumstància que ho impedeixi segons el detall de la llei general de subvencions, haver presentat la sol·licitud i la documentació en el termini previst i, per últim, estar al corrent de les obligacions tributàries i les corresponents a la Seguretat Social.

Les bases reguladores per a la concessió de les ajudes d'aquesta patologia estableixen la finalitat de finançar la compra d'aliments elaborats, tractats o preparats per a respondre a les necessitats particulars de persones amb un diagnòstic mèdic de celiaquia i, d'aquesta forma, ajudar en la minoració del cost econòmic afegit que suposa la malaltia per als afectats. Amb aquesta subvenció econòmica, els beneficiaris tindran major capacitat adquisitiva.

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha afirmat que aquestes ajudes "són molt importants perquè les persones que pateixen la celiaquia puguen aminorar els seus gastos econòmics destinats a l'adquisició dels productes i els aliments; per això, des de l'equip de govern som conscients que la compra habitual de les persones celíaques augmenta considerablement, fins al punt que any rere any incrementem la partida pressupostària".

 Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon