Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

PSPV i Compromís critiquen el "nul interés" de Mazón pel finançament i li enlletgeixen la seua "subordinació" a Ayuso

   

   El PSPV i Compromís han criticat el que consideren el "nul interés" del president de la Generalitat, Carlos Mazón, per la reforma del finançament autonòmic i li han retret que "se subordine a --la presidenta de la Comunitat de Madrid-- Isabel Díaz Ayuso i renuncie a la defensa dels interessos valencians".

    El portaveu d'Hisenda del PSPV-PSOE a Les Corts, José Muñoz, ha titlat "d'actitud sectària" el modus operandi del Consell de Mazón i la ultradreta i els ha enlletgit que "facen apagada informativa sobre qual va a ser la postura de la Comunitat Valenciana al Consell de Política Fiscal i Financera que se celebra hui": "La postura dels valencians i valencianes hauria de ser consensuada en la comissió Consell-Corts com s'ha fet sempre".

   Muñoz ha acusat Mazón de "defendre un model de finançament que discrimina els valencians sol per interessos partidistes" i li ha exigit que "plante cara als qui aposten per una reforma que perjudica la Comunitat Valenciana": "És lamentable que solament s'interesse pel finançament autonòmic per a fer guerres partidistes i que governe amb els qui defenen penjar pels peus al president del Govern".

   El diputat ha preguntat a Mazón si "té un pla B per als seus pressupostos davant la possibilitat que se li comunique que el deficit no pot superar el 0,1": "Té intenció de retirar els seus pressupostos? La covardia pressupostària de Mazón suposarà ara més retallades als valencians en preveure un dèficit superior al comunicat pel Govern a Europa", ha agregat.

   El portaveu ha ironitzat amb que "la consellera Merino ha caigut de la corba de Laffer i ha descobert el forat de Laffer": "Van començar criticant la generació de deute i acaben defenent encara més deute per a les arques de la Generalitat", ha assenyalat.

COMPROMÍS DEMANA LA COMISSIÓ CORTS-CONSELL

   Per la seua banda, el síndic de Compromís, Joan Baldoví, ha assenyalat que "no és casualitat que després de sis mesos al govern, aquest Consell encara no haja convocat una reunió de treball amb les Corts per a parlar de finançament i deute històric".

   "El govern de Mazón ha confessat públicament que no té proposta de reforma de finançament i és evident que no vol defendre la condonació del deute, perquè ni entre ells es posen d'acord", ha subratllat.

   Així, ha considerat que "no van a Madrid a defendre els interessos valencians sinó a rebre instruccions, estan esperant a reunir-se amb Ayuso per a decidir el posicionament d'aquest govern en debats que afecten a la vida de cinc milions de valencians i valencianes". "És indignant que aquest govern no tinga un posicionament propi i que estiga més pendent dels interessos de Madrid que de defendre les reivindicacions valencianes", ha indicat.

   "Desconeixem què proposta portarà la consellera Merino al Consell de Política Fiscal i Financera. No volen escoltar als grups de les Corts que representem al poble valencià i no volen escoltar les opinions dels nostres experts. Pareix que l'única opinió que els interessa és la de la presidenta de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, que està en contra precisament de la condonació del nostre deute", ha manifestat.

   Igualment, ha assenyalat que voldria "preguntar-li a la consellera, per exemple, per què es defèn un dèficit del 0,3% i no un de l'1% que seria coherent amb el pes de les Comunitats Autònomes en el gasto públic". "És una llàstima que el govern de PP i Vox solament tinga sentits per a la qual pareix la seua 'cap'", ha reafirmat Baldoví.

   A més, el síndic ha registrat un escrit sol·licitant formalment la convocatòria de la Comissió Mixta Consell-Corts sobre finançament i deute històric, una demanda que ja ha realitzat en reiterades ocasions al president de la Generalitat, Carlos Mazón i que ha sigut ignorada.

   Aquesta comissió, formada pels grups parlamentaris, el Consell i els experts sobre finançament nomenats per les Corts, es reunia de forma habitual abans de les reunions del Consell de Política Fiscal i Financera les últimes legislatures.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal