Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

PSPV alerta que el recurs d'Ayuso al pla del Tajo 'perjudica greument' la Comunitat Valenciana

El portaveu d'Agricultura del PSPV-PSOE a les Corts Valencianes, David López, ha alertat que el recurs de la Comunitat de Madrid davant el Tribunal Suprem contra el nou Pla Hidràulic del Tajo "perjudica greument" a la Comunitat Valenciana al "limitar seriosament la quantitat d'aigua disponible".

López ha criticat que la presidenta madrilenya, Isabel Díaz Ayuso, "es nega a aplicar la normativa sobre depuració d'aigües en la seua comunitat limitant l'aigua disponible" i mentrestant el president de la Generalitat, Carlos Mazón, "segueix callat" i "se somete al que dicta" la dirigente de Madrid.

En aquesta línia, ha preguntat al president del Consell si "pensa dir alguna cosa davant aquesta decisió que afecta directament a la Vega Baixa del Segura o va a seguir generant conflicte on no el hi havia pels seus interessos personals".

Per altra banda, López ha assegurat que el regadiu està creixent perquè "hi ha més aigua trasvasada que mai" i ha detallat que s'han trasvasat, "de mitjana, 270 hectòmetres cúbics en els últims quatre anys davant els 207, de mitjana, en els anys que governava Rajoy".

Així, ha lamentat que Mazón "segueix inventant-se un esperpento, igual que ho és la Mesa de l'Aigua de la Diputació, per alimentar tensió a base de mentides". "Pareix ignorar que el nostre país fa ja anys que compta amb fòrums de governança de l'aigua constituïts, en els quals tenen presència tots els agents institucionals, socials i econòmics, i que en el cas de les demarcacions intercomunitaries no es limiten a l'àmbit de les fronteres administratives d'un sol territori", ha argumentat.

Per això, ha assegurat que "el greu de tota aquesta estratègia de conflictes falsos i mentides que crea Mazón és que impedeix parlar seriosament de el que hauria de ser una agricultura de futur basada en el coneixement, la sostenibilitat i la generació de valor".

"Davant d'aquesta estratègia de confrontació i conflicte, el Govern d'Espanya impulsa el regadiu sostenible i eficient amb una nova inversió públic-privada de 745 milions d'euros, amb una aportació pública de 543 milions d'euros", ha continuat.

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, va anunciar el passat dilluns que el Govern regional ha interposat una demanda davant el Tribunal Suprem contra el nou Pla Hidràulic del Tajo, al considerar que "canvia radicalment les regles i boicoteja el sistema d'abastament d'aigua" de l'autonomia.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal