Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

PP y Ens Uneix aproven els pressupostos de la Diputació de València per a 2024 amb el suport de Vox

PSPV i Compromís acusen els socis de govern de plegar-se a la "ultradreta" i de beneficiar Ontinyent

El Ple de la Diputació de València ha aprovat aquest divendres els pressupostos de la corporació provincial per a 2024, amb el suport de la majoria dels grups del govern (PP-Ens Uneix), amb el suport de Vox i el rebuig de PSPV i Compromís. Assoleixen els 598 milions d'euros, el que suposa una baixada del 8% respecte al de 2023.

Les primeres comptes del govern presidit per Vicent Mompó han tirat endavant amb els vots de PP i Ens Uneix, juntament amb els dos de Vox. El PSPV finalment no s'ha abstingut al no haver-se acceptat la seua esmena per no reduir el Fons de Cooperació Municipal, mentre que Compromís també ha votat en contra.

Durant el debat, Vox ha condicionat el seu suport als pressupostos a què la vicepresidenta i portaveu d'Ens Uneix, Natàlia Enguix, eliminara de la seua intervenció les referències a les paraules "gènere" i "masclista" perquè, en cas contrari, ha advertit que "s'ha passat una mica per l'arc" el que s'havia acordat amb el seu grup. Després de les primeres intervencions, s'ha portat a terme un descans en el qual han negociat PP, Ens Uneix i Vox el suport d'aquest últim grup.

Un cop aprovats, Mompó ha garantit que els pressupostos es traduiran en "progrés" per a tots els ajuntaments i en execució d'inversions, mentre que ha criticat la "demagògia i crispació" de PSPV i Compromís per no votar a favor i els ha instat a què assumisquen els resultats de les eleccions del 28M. "Això no va de nosaltres i dels nostres egos, sinó de municipis i persones", ha sostenit, i ha fet èmfasi en el fet que la Diputació "no és ni del PP, ni del PSOE, ni de cap partit".

En canvi, ha garantit que els comptes inviten a "somniar a lo gran i construir província, sense necessitat d'engrossir-les amb un crèdit bancari de més de 60 milions només per presumir del pressupost més alt en els 210 anys d'història de la Diputació". I ha exigit respecte a aquells que "amb els seus insults i amenaces van degradar la imatge d'aquesta institució i encara no han demanat perdó per això": "No té sentit que parlen de besamans i que cadascú, en els despatxos, demanen les seues pròpies nominatives per als seus, pel que els interessa".

Com a diputada d'Hisenda, Laura Sáez ha defensat que es tracta d'un pressupost realista i "prudent", basat en les necessitats dels pobles i "sense artificis", per la qual cosa ha justificat la baixada respecte a 2023 per "no recórrer a préstecs bancaris que acaben no utilitzant-se". A més, ha garantit que els comptes creixeran "exponencialment" en els dos pròxims anys per "acabar la legislatura en una situació d'estabilitat".

Per part d'Ens Uneix, la vicepresidenta Natàlia Enguix s'ha mostrat satisfeta per l'increment del 21% del pla obert d'inversions 2024-2027, en el qual "els alcaldes podran presentar els seus projectes durant tot l'any", i ha avançat que al febrer s'ampliaran els terminis del pla anterior perquè "no quede un euro sense invertir".

Quant a les seues àrees, Enguix ha subratllat que "ningú pot qüestionar el treball de la Diputació" en matèria d'igualtat, amb "més recursos que mai en la història de la institució" per als ajuntaments, i ha promés que s'augmentaran les ajudes de cooperació.

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal