Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

PP i Compromís acorden crear un tribunal administratiu valencià de contractes públics

   Excepte aquesta esmena, queden rebutjades totes les de l'oposició a la llei d'acompanyament

   PP i Compromís han acordat crear un tribunal administratiu valencià de contractes públics, un organisme que existeix en comunitats autònomes com Navarra o Aragó i que evitaria als ajuntaments de la Comunitat Valenciana haver d'acudir al Tribunal Administratiu Central de Recursos Contractuals.

   Es tracta de l'única esmena transaccionada amb l'oposició a la llei d'acompanyament als pressupostos de la Generalitat per al 2024, registrada per Compromís i acceptada pel PP. S'ha aprovat aquest dimarts en la comissió de Pressupostos de les Corts, amb el vot a favor del PSPV i l'abstenció de Vox.

   Excepte aquesta esmena parcial, la resta de les presentades per Compromís s'han rebutjat gràcies a la majoria de PP i Vox, igual que totes les del PSPV.

   En l'esmena transaccionada, Compromís i PP proposen establir la creació d'aquest tribunal administratiu, per decret del Consell en un termini màxim de sis mesos, com a òrgan especialitzat per a revisar procediments de contractació del sector públic.

   Aquest tribunal, que s'adscriurà a la conselleria amb competències en matèria de contractació pública, actuarà en l'àmbit de l'administració de la Generalitat, el seu sector públic instrumental, els ajuntaments i entitats públiques vinculades o les universitats públiques valencianes.

ACUSACIONS CREUADES PER LA LLEI DEL JOC

   En general, els grups del Consell i els de l'oposició han tornat a discrepar sobre les seues esmenes parcials, sobretot pels canvis introduïts en la Llei del Joc de la Comunitat Valenciana a través de l'acompanyament als pressupostos.

   Tant socialistes com Compromís han acusat de nou al PP i a Vox de voler eliminar la distància de 850 metres entre locals de joc i centres educatius.

   José Muñoz (PSPV) ha denunciat aquesta "barbaritat" que "busca afavorir als grans operadors del joc", per la qual cosa van presentar una moció en els ajuntaments perquè els grups municipals es pronuncien. A més, ha criticat que els canvis es presenten de forma absolutament opaca" para segons ell evitar el procés de participació pública.

   Com síndic de Compromís, Joan Baldoví ha coincidit que els 'populars' "poden dir el que vullguen, però deixen sense efecte la prohibició de 850 metres" establida per l'anterior govern del Botànic.

   Per contra, el diputat del PP José Juan Zaplana ha subratllat que, amb els canvis presentats al costat de Vox, "en cap cas s'està aprovant que es creuen noves cases d'apostes". "Que no intenten manipular i generar fang", ha emfatitzat, ja que ha assegurat que la distància de 850 metres es va modificar en la tramitació de la llei "sense cap informe tècnic" que ho avalara.

   També ha sostingut que el Botànic no va realitzar el desenvolupament normatiu necessari de la Llei del Joc ni va aprovar una estratègia per a destinar les sancions a la prevenció de la ludopatía. "I ara diuen que es fomenta la ludopatía", ha enlletgit.

   Respecte a la resta de les esmenes conjuntes amb Vox que han tirat avant, Zaplana ha defès que buscaven aportar seguretat jurídica, simplificar la burocràcia i "una gran reforma fiscal en benefici de tots els ciutadans i a costa del greix de l'administració i els endollats del Botànic".

EL PP DESTACA LA RETIRADA DE LES ESMENES SOBRE À PUNT

   D'altra banda, ha justificat la retirada de les esmenes parcials sobre À Punt que va anunciar la setmana passada el president de la Generalitat: "Carlos Mazón va decidir, per a demostrar que no tenim cap interés, retirar les esmenes sense demanar gens a canvi, amb la mà estesa. Compromís tindrà a veure si vol agafar eixa mà o mossegar-la".

   Segons el diputat del PP, aquestes esmenes "van generar curiosament massa alarma en determinats sectors", quan volien "desaparéixer el control polític" en els òrgans de la radiotelevisió pública valenciana perquè alguns els presidixen "un ex-alt carregue amb Vicent Marzà" -exconseller d'Educació- o un "fins ara assessor de la Conselleria de Transparència".


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal