Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Pepe Álvarez, secretari general de UGT, insta al nou ministre d'Economia a complir els acords de govern

 Pepe Álvarez, secretari general de UGT, insta al nou ministre d'Economia a complir els acords de govern 

El secretari general de la Unió General de Treballadors (UGT), Pepe Álvarez, ha instat aquest dissabte al nou ministre d'Economia, que encara no s'ha nomenat, a complir els acords de govern de coalició, que inclouen la pujada del Salari Mig Interprofessional (SMI), la reducció de la jornada laboral i la consolidació del creixement econòmic.

"Es tracta, fonamentalment, que el SMI arribe a 1.200 euros o, el que és el mateix, al 60% del salari mitjà durant la legislatura; que s'implemente la jornada de 37,5 hores setmanals per a 2024 i que es consolide el creixement amb la gestió eficaç dels PERTE i dels fons Next Generation de la Unió Europea (UE) per a actualitzar l'economia", ha concretat Álvarez en els actes d'homenatge pel 98è aniversari del traspàs de Pablo Iglesias Posse, fundador de la UGT i del PSOE.

Pel que fa a les diferents posicions entorn de l'SMI que mantenen amb la patronal -que va demanar limitar les pujades al 3% fins al 2025-, Álvarez ha remarcat que "en tot cas l'SMI ha de pujar per sobre del cost de la vida, per dues raons: una perquè el cost de la vida, en general, no reflecteix el cost de la vida de les persones que cobren el mínim i, per altra banda, perquè si volem avançar cap a aquest 60% del salari mitjà durant la legislatura, aquest any hem d'avançar una mica".

Per altra banda, ha comentat sobre la fiscalitat que els impostos són el mecanisme "per a poder repartir la riquesa, que qui té poc pugui tenir una mica més i, en aquest sentit, Espanya necessita recaptar més perquè necessitem tenir serveis de salut, serveis d'educació, que són els principis que ens fan iguals".

 Això és el que demana UGT al nou ministre d'Economia: 

* Pujada del SMI a 1.200 euros o, el que és el mateix, al 60% del salari mitjà durant la legislatura.

* Implementació de la jornada de 37,5 hores setmanals per a 2024.

* Consolidació del creixement econòmic amb la gestió eficaç dels PERTE i dels fons Next Generation de la UE.

 El secretari general de UGT també ha fet una crida a la fiscalitat progressiva 

* Els impostos són el mecanisme per a poder repartir la riquesa.

* Qui té poc ha de poder tenir una mica més.

* Espanya necessita recaptar més per a poder tenir serveis públics de qualitat.



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal