Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Paterna, premiada per la seua aposta per la ciutat intel·ligent

El projecte de l'Ajuntament ‘Paterna en moviment’ dissenyat amb sensors, premiat per la Xarxa Espanyola de Ciutats Intel·ligents. El projecte ‘Paterna en moviment’, guardonat en la categoria Govern, Innovació Social i Economia Intel·ligent

Paterna ha estat reconeguda per la Xarxa Espanyola de Ciutats Intel·ligents (RECI) com una de les quatre ciutats més innovadores de l'Estat. El projecte ‘Paterna en moviment’, dissenyat amb sensors intel·ligents de mobilitat, ha estat guardonat en la categoria Premi Govern, Innovació Social i Economia Intel·ligent, en l'III Congrés Internacional de la RECI.

Aquest projecte, emmarcat dins del Pla ACTUA de l'Ajuntament de Paterna i cofinanaciat amb fons europeus de EDUSI, té com a objectiu obtenir una infraestructura de dades amb informació a temps real sobre la mobilitat de les persones a la ciutat de Paterna. Això permetrà millorar i optimitzar de manera eficient els diferents serveis municipals mitjançant la instal·lació de sensors de Bluetooth i Wifi en edificis municipals.

Per a detectar l'afluència de persones i valorar els patrons de mobilitat, es van instal·lar prop de 40 sensors en els principals centres i edificis públics de la ciutat, com a biblioteques, centres esportius, socials i culturals. També es van instal·lar sensors de presència en les diferents nuclis o àrees del terme municipal, com a zones industrials, barris i espais d'oci.

Aquesta informació permetrà a l'Ajuntament de Paterna millorar la planificació dels serveis públics, com ara el trànsit, la neteja, el transport, les activitats festives i culturals, etc. Per exemple, es podrà planificar millor els horaris de recollida de residus, optimitzar els recursos de transport públic o millorar la senyalització de les zones de més afluència de persones.

El regidor de Smart City, Lucas Jodar, ha destacat que “aquest projecte és una aposta més de l'Executiu socialista per fer de Paterna una ciutat més innovadora, cosmopolita i sostenible al servei de la seua ciutadania”.

Amb aquest reconeixement, Paterna consolida la seua aposta per la ciutat intel·ligent i es posiciona com una de les ciutats més innovadores de l'Estat.

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal