Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Palestina: La ONU, organitzacions i activistes denuncien la impunitat d'Israel després de dos mesos d'extermini

   

  Les víctimes palestines de l'ofensiva israeliana ja superen les 17.000, mentre que les Nacions Unides denuncien les dificultats per socórrer els més de 46.000 ferits. Guterres insta el Consell de Seguretat a exigir un alto el foc.  

  Dos mesos després del començament de l'ofensiva israeliana a la Franja de Gaza, la situació continua sent catastròfica. Segons les últimes dades del Ministeri de Salut de Gaza, més de 17.000 palestins han estat assassinats i més de 46.000 han resultat ferits.  

  L'ofensiva israeliana ha devastat la infraestructura de Gaza, incloent-hi hospitals, escoles i habitatges. A més, les forces israelianes han bloquejat l'entrada d'ajuda humanitària a la Franja, dificultant encara més l'atenció als ferits i els refugiats.  

  En aquest context, les Nacions Unides, organitzacions de drets humans i activistes han denunciat la impunitat d'Israel davant d'aquests crims de guerra.  

  La Relatora de la ONU per al Dret a la Salut, Tlaleng Mofokeng, ha declarat que "la infraestructura sanitària de la Franja de Gaza ha quedat completament destruïda". Mofokeng també ha denunciat que "des del 7 d'octubre de 2023 s'han registrat almenys 364 atacs contra serveis sanitaris en el territori palestí ocupat, que han causat almenys 553 morts i 729 ferits".  

  El Secretari General de les Nacions Unides, Antonio Guterres, ha instat el Consell de Seguretat a exigir un alto el foc immediat a Gaza. Guterres ha alertat que la situació a la Franja "podria detonar amenaces al manteniment de la pau i la seguretat internacional".  

  No obstant això, és poc probable que el Consell de Seguretat adopti una resolució que exigeixi un alto el foc, ja que els Estats Units, principal aliat d'Israel, utilitzarà el seu dret de veto per impedir-ho.  

  En aquest context, diverses organitzacions i activistes han convocat mobilitzacions per exigir un alto el foc a Gaza. Avui, 8 de desembre, s'han celebrat protestes a diverses ciutats del món, incloses Barcelona, Madrid i València.  

  Les protestes han denunciat la impunitat d'Israel i han exigit un alto el foc immediat. Els manifestants també han exigit que els Estats Units deixi de donar suport a Israel.  

  El conflicte a Palestina és una crisi humanitària urgent que necessita una solució immediata. La comunitat internacional ha d'exigir un alto el foc i pressionar a Israel perquè posi fi a la seva ofensiva.  



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal