Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Obre al trànsit la CV-35 entre Titaguas i Aras de los Olmos després de gairebé un any de treballs de millora

    


També s'ha millorat el pas viari pel Alt de la Montalbana

 La Generalitat Valenciana, i els ajuntaments de Tuéjar, Aras de los Olmos i Titaguas, han inaugurat aquest dilluns les obres de millora de la CV-35 entre ambdós municipis incloent la millora de rasante a l'Alt de la Montalbana. Es tracta d'una de les reivindicacions veïnals i institucionals històriques de la zona sobre un traçat que vertebra aquesta zona de la Serranía i l'Alt Turia i que és punt de pas per a veïns, visitants i viatgers amb destinació al Rincón de Ademuz.

Al acte inaugural ha acudit Vicente Dómine, secretari autonòmic d'Infraestructures i Transport, la directora general d'Infraestructures i Projectes Urbans, Mª José Martínez Ruzafa, i els alcaldes de Tuéjar, Carlos Tarazón, Aras de los Olmos, Rafael Giménez, i Titaguas, Ramiro Rivera, a més de regidors locals i tècnics de l'empresa constructora Bertolín.

Millores a la CV-35

L'actuació portada a terme per la Conselleria va arrancar el 2016 amb la redacció del projecte i el compromís de l'anterior govern socialista de dur a terme la inversió. El 2021 es van licitar les obres resultant adjudicatària l'empresa Bertolín.

L'obra comprèn tres trams. El primer correspon a l'àmbit de l'Alt de la Montalbana on s'ha construït un petit tram en variant que elimina del traçat de la carretera el canvi de rasante actual i es propicia un traçat coherent amb l'existent en l'entorn immediat de l'actuació.

El segon tram es localitza al sud del nucli urbà de Titaguas i correspon a l'execució d'una rotonda en el punt de confluència de les carreteres CV-35 i CV-345.

Per últim, el tercer tram és el tram interurbà de la CV-35, entre els nuclis de Titaguas i Aras de los Olmos, on es planteja un acondicionament general de la carretera. Com a part de l'actuació s'han portat a terme diverses modificacions en planta coincidents amb les zones de creuament amb els barrancs de La Tejería i de El Regajo. En ambdós casos s'han proposat solucions millorant la seguretat del traçat i minimitzant la incidència sobre l'entorn.

En aquest tram totes les corbes en les quals les seves condicions geomètriques ho exigeixen estan dotades de sobreample de calçada, per a permetre el creuament de dos vehicles pesats i tots els camins rurals que connecten actualment amb la CV-35 mantindran la seua connexió. En els talussos de terraplè generats per l'actuació es procedirà a revegetar la totalitat dels mateixos mitjançant hidrosembra.

“Una inversió històrica”

A nivell comarcal, aquestes actuacions s'emmarquen en el pla de millora integral de les vies comarcals plantejat des de l'anterior govern del Botànic de la Generalitat i la Diputació de València, amb millores també en els accessos a Tuéjar, amb la nova rotonda d'accés a la població, la CV-345 entre Titaguas i Alpuente o la connexió Higueruelas-La Yesa, amb la millora també de la CV-345 pel Alt de la Nevera o la via de connexió entre Chelva i el límit de la província.

“Estem parlant de prop de 15 milions d'euros en millores viàries en la zona”, explica Ramiro Rivera, alcalde de Titaguas i anterior diputat de Desenvolupament Rural. “Concretament la millora de la connexió entre Titaguas i Aras de los Olmos suposa la major inversió en infraestructures viàries en la zona en els últims 34 anys”.

“Ara reivindiquem a la Generalitat que mantenga la mateixa sensibilitat amb la zona i duga a terme el tram restant de carretera fins al límit provincial amb Conca”, subratlla Rivera. “El nostre objectiu sempre ha sigut i serà dotar la nostra comarca de les millors infraestructures i dia a dia lluitarem per això, donant veu i sentit a les reivindicacions dels veïns de l'Alt Turia i les seves necessitats bàsiques”.

A primera hora d'aquest dilluns 4 de desembre s'ha obert al públic l'accés a la CV-35.

Beneficis de les obres

Les obres de millora de la CV-35 entre Titaguas i Aras de los Olmos aportaran diversos beneficis a la zona, entre els quals destaquen:

  • Una millora de la seguretat viària, gràcies a l'ampliació de l'ample de la calçada, la correcció de les corbes i la millora de la senyalització.
  • Una millora de la comoditat dels usuaris, gràcies a la reducció del temps de trajecte i la millora de la fluïdesa del trànsit.
  • Un impuls a l'economia local, gràcies a la facilitació de l'accés a la zona per part de turistes i empreses.

Les obres han estat finançades íntegrament per la Generalitat Valenciana amb un pressupost de 6,7 milions d'euros.

La Generalitat inverteix en les infraestructures viàries de l'Alt Túria

La millora de la CV-35 entre Titaguas i Aras de los Olmos s'emmarca en el Pla de Millora Integral de les Vies Comarcals de la Generalitat Valenciana, que té per objectiu millorar les infraestructures viàries de les comarques valencianes.

En el cas de l'Alt Túria, la Generalitat ha invertit en els últims anys més de 20 milions d'euros en la millora de les vies comarcals de la comarca. Entre les actuacions més destacades es troben la millora de la CV-345 entre Titaguas i Alpuente, la construcció de la nova carretera entre Chelva i el límit provincial amb Conca i la millora de la CV-35 entre Aras de los Olmos i Ademuz.

La Generalitat Valenciana està compromesa a continuar millorant les infraestructures viàries de l'Alt Túria per a millorar la connectivitat de la comarca i impulsar el seu desenvolupament econòmic i social

 


.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal