Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El docent agredit per LGTBIfòbia a Bétera, denuncia 'abandó' de la Conselleria i la justícia

El sindicat CCOO ha exigit que "es faça justícia amb Miquel Álvarez i que es castiguen els responsables d'aquesta agressió.

Miquel Álvarez, el docent que va patir una agressió lgtbifòbica a l'IES Les Alfàbegues de Bétera, ha denunciat l'"abandó" per part de la Conselleria d'Educació i de les instàncies judicials. "Ha passat un any i deu mesos i em fa la sensació que no s'ha actuat", ha assegurat.

Els fets van tindre lloc el 2 de març de 2022. Dos alumnes del centre escolar van eixir al pati amb una bandera LGTBI, iniciativa que va provocar que més estudiants s'uniren fins que el centre va demanar que es posara fi a aquesta mobilització en considerar que "alterava la normalitat en el pati".

L'endemà, altres alumnes, com a resposta a eixa acció reivindicativa, van acudir al centre amb banderes d'Espanya, que també van exhibir en el pati. Davant la tensió creixent, el docent va demanar als joves que es dispersaren, el que va causar que un significatiu grup d'alumnes li increparen amb crits despectius sobre la seua condició sexual i arribaren a llançar-li entrepans i estirar-li del pèl.

Arran dels fets, el docent va procedir a interposar una denúncia al jutjat de Castelló i, segons ha explicat, el van informar que el procediment podria durar fins a un any. Transcorregut aquest període, Miquel Álvarez es va posar en contacte amb els jutjats per a saber com anava el procés i se li va comunicar que la denúncia "havia sigut enviada al cap de pocs dies" al delegat de Llíria que, preguntat per aquesta qüestió, va desmentir que s'haguera rebut.

D'aquesta manera, després de diverses informacions creuades, es va reconéixer que "hi havia hagut una errada i la denúncia havia sigut arxivada" perquè "els papers d'incoar i d'arxivar eren molt semblants i podien induir a error".

Segons ha afirmat Álvarez, des que se'l va informar d'aquesta errada han passat sis mesos i durant aquest temps se li ha notificat que la denúncia li l'han estat intercanviant el jutjat de Castelló i Llíria diverses vegades.

Així mateix, ha assegurat que des que es va assabentar pels mitjans de comunicació que des de la Conselleria d'Educació havien activat el Pla de Prevenció de la Violència i de Promoció de la Convivència (Previ) per l'ocorregut, "encara" no sap quin és eixe protocol perquè "ningú" s'ha posat en contacte amb ell durant tot aquest temps.

Referent a açò, el docent ha indicat que en el moment en el qual es van conéixer els fets, la societat es va fer ressò de l'ocorregut, però després s'ha sentit "completament abandonat per part de la Justícia i de la Conselleria d'Educació". "Un any i deu mesos després se encara no sap res d'eixos fets, no s'han investigat i la denúncia encara no s'ha admés a tràmit", ha indicat.

"Em trobe en una situació de vulnerabilitat absoluta i no vull que si qualsevol altra persona pateix un una agressió del tipus que siga que no se senten totalment desemparats com m'he sentit jo", ha asseverat.

Una agressió lgtbifòbica que no ha estat investigada

La Conselleria d'Educació ha lamentat els fets i ha assegurat que "està treballant per a garantir la seguretat i el benestar de tots els membres de la comunitat educativa".

Per la seua part, el sindicat CCOO ha exigit que "es faça justícia amb Miquel Álvarez i que es castiguen els responsables d'aquesta agressió.

L'agressió lgtbifòbica a la qual va ser víctima Miquel Álvarez va ser una mostra de la violència que pateix el col·lectiu LGTBI+. Una agressió que, un any i deu mesos després, encara no ha estat investigada.

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal