Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'IVC Inicia el Procés per a Rellevar els directors Adjunts d'Arts Escèniques, Música i Audiovisual: ¿Camí del control cultural?

L'Institut Valencià de Cultura (IVC) ha començat el procés per a rellevar els actuals directors adjunts d'Arts Escèniques, Música i Audiovisual, càrrecs ara ocupats per Roberto Garcia, Marga Landete i Francesc Felipe, respectivament.

El Consell de Direcció de l'organisme cultural va donar ahir dimecres llum verda a les bases que regiran el procés, han confirmat a Europa Press fonts de la Conselleria de Cultura, que han agregat que pròximament es publicaran en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV).

Roberto Garcia i Marga Landete van ser renovats l'abril de 2022 --durant l'anterior etapa de govern en el Consell-- per cinc anys, mentre que Felipe va ser designat a l'octubre del passat any després de ser triat, també, en un concurs públic de selecció.

Sobre la possibilitat que es produïren canvis en l'IVC després de l'arribada a la Conselleria del nou equip, el director general de Cultura, Sergio Arlandis, comentava el passat mes d'octubre que podrien donar-se modificacions respecte als responsables dels organismes culturals "sobre la base de nous horitzons".

El canvi de noms "va amb la naturalesa de l'administració", però "no el canvi de projectes generals i globals", precisava. I afegia que "cada administració té el dret a poder decidir, dins d'unes línies de treball, quin pot ser el seu equip".


"QUE EL PROJECTE SOBREVISCA"


Referent a açò, Roberto García considerava que el nou executiu està legitimat a "fer els canvis que considere", doncs "el fet important no són les cares, sinó que el projecte sobrevisca".

"Cal estar tranquils i seguir en el diàleg i buscar-nos. La cultura és el territori que busca unir les persones, unir la diversitat i les sensibilitats", apuntava García, al mateix temps que incidia en el fet de "viure en una societat democràtica d'alternança política".

Per la seua banda, l'Associació Valenciana d'Escriptores i Escriptors Teatrals (AVEET) feia públic fa uns dies un comunicat en el qual expressava "estupor" davant "les imminents destitucions dels actuals directors artístics de l'Institut Valencià de Cultura", al mateix temps que reclamava que es mantinguen "projectes vitals" per al sector.

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal