Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Eliana va celebrar dissabte passat un acte d'homenatge als pilotaris del municipi

       


L'Ajuntament de l'Eliana homenatja els seus pilotaris 

 L'acte, organitzat per l'Ajuntament, va tenir lloc a la Sala de Plens de la casa consistorial i va comptar amb la presència de nombrosos veïns i aficionats a la pilota valenciana.

L'acte va començar amb la intervenció de l'alcalde, Salva Torrent, qui va destacar la trajectòria esportiva dels pilotaris i el seu paper en la promoció de la pilota valenciana a l'Eliana. "Avui és un dia de festa per a tots els elianers i elianeres", va dir Torrent. "Volem agrair a tots els nostres pilotaris el que han fet per al nostre poble. Gràcies per fer-nos gaudir de la pilota valenciana durant tants anys".

A continuació, es va fer un reconeixement a tots els pilotaris que han passat pel municipi, des dels més veterans fins als més joves. Entre els homenatjats, es trobaven noms com Julio Rubio, Juanin, Locheta, Gat I, Gat II, Andrés Andrés "El fill del fusteret", Ricardet, Rabossa, Xorras o Chamerri.

També es va fer un reconeixement especial al primer president de la Federació de Pilota Valenciana i del club de l'Eliana “El Saque”, Víctor Iñúrria. Iñúrria va ser un dels principals impulsors de la pilota valenciana a l'Eliana i va tenir un paper fonamental en el desenvolupament d'este esport al municipi.

L'acte va finalitzar amb la presentació del llibre "Els Cafés de Pelayo", obra del veí de l'Eliana Moisés Rodríguez. El llibre recull la història de la pilota valenciana a l'Eliana i inclou nombrosos testimonis de pilotaris i aficionats.

L'acte va ser un èxit de participació i va servir per a reivindicar la importància de la pilota valenciana a l'Eliana. La pilota valenciana és un esport tradicional que forma part de la cultura valenciana i que ha tingut un gran impacte a l'Eliana. L'acte d'homenatge va ser una mostra de la importància que té este esport per a la vila.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal