Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Eliana fomenta l'ús del valencià en les cartes als reis

L'Oficina de Promoció del Valencià s'ha adherit, juntament amb unes altres quasi quaranta oficines de la Comunitat Valenciana, a la campanya 'Ja venen els reis' mitjançant la qual està repartint un total de 3.000 cartes entre la població infantil perquè puguen fer arribar els seus desitjos i regals a Ses Majestats els Reis Mags d'Orient, que també saben valencià.

Les cartes s'han repartit directament als centres educatius del municipi, però també estaran disponibles en altres activitats infantils incloses dins de la programació nadalenca d'Elianadal com els tallers i contacontes de la Biblioteca o la Fira del Comerç. Els i les més menudes de l'Eliana podran entregar-les als emissaris i les emissàries reals la vesprada del 4 de gener o en la pròpia cavalcada del dia 5.

Enguany, a més, les cartes també estaran disponibles en format digital mitjançant la pàgina web javenenelsreis.com, on els elianers i elianeres més moderns podran enviar la carta de manera telemàtica, descarregar-la en format PDF i jugar a les activitats interactives 'Ara portes tu la corona', 'Crea la teua nadala' i 'Pinta la teua postal de Nadal'. 

En entrar al web, es convida a l'usuari a triar al seu Rei Mag favorit i a conéixer el caràcter i les preferències de cadascun d'ells: Melcior, el més llépol, i amant dels animals; Gaspar, aficionat a la lectura, a la música i als videojocs; i Baltasar, l'esportista i entusiasta de la naturalesa. 

La carta als Reis arranca amb la tradicional descripció del comportament de qui la redacta: "enguany m'he portat 'com un angelet, de categoria, així aixà, o com un dimoni'". A més de demanar els tradicionals regals, es convida també les famílies al fet que seguisquen l'anomenada 'regla dels 4 regals', una iniciativa dirigida a educar a la infància en valors perquè les peticions incloguen quatre categories: alguna cosa que els xiquets realment desitgen; alguna cosa que servisca per a portar (roba, sabates, complements); alguna cosa per a llegir; i, finalment, alguna cosa que realment necessiten.

A més, també se'ls convida al fet que demanen millores per a la seua ciutat 'des de la voluntat de crear comunitat', com 'cuidar als nostres majors', o 'fomentar el respecte cap a totes les persones', entre altres.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal