Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Ajuntament de Llíria ha atorgat els premis al millor relat en el IX certamen literari 'Pascual Enguídanos-George H. White'




. Els guardons, entregats aquesta tarda pel batlle Joanma Miguel, han reconegut en la categoria de castellà a Carlos Martí Mezquita per l'obra "El bon bou", mentre que el finalista ha estat Eloy Yagüe Jarque amb "Exoesquelets". Pel que fa a la modalitat en valencià, el primer premi ha sigut per a Santiago Díaz Cano amb "Hug el terrible" i la finalista ha estat Sara Blay Igual amb "Desert Mediterrani".

Cada guanyador ha rebut un premi econòmic de 800 euros, mentre que els finalistes han estat reconeguts amb un guardó de 400 euros. Pròximament, es podran llegir els treballs premiats i finalistes a la web de la Biblioteca municipal.

El jurat, format per especialistes en narrativa fantàstica i coneixedors de l'obra de George H. White, pseudònim sota el qual escrivia Pascual Enguídanos, ha estat conformat per Juan Miguel Aguilera, Lourdes Castelló i José Luis Rodríguez-Núñez.

En aquesta edició del certamen, es van presentar un total de 84 relats, tot i que finalment se'n van seleccionar 70 perquè algunes no compleixien els requisits de la convocatòria, 55 en castellà i 15 en valencià. La temàtica dels treballs, amb una extensió màxima de 5 a 15 fulls, havia de ser l'aventura en qualsevol dels seus gèneres: fantasia, policíaca, històrica, ciència-ficció, western o viatges.

La Xarxa Municipal de Biblioteques organitza anualment aquest concurs amb l'objectiu de fomentar i promoure la creació literària, en record de l'escriptor local Pascual Enguídanos Usach (1923-2006), pioner de les novel·les de ciència-ficció a Espanya. Precisament, l'entrega de premis realitzada aquesta tarda s'emmarca dins dels actes commemoratius de l'"Any Pascual Enguídanos" que l'Ajuntament de Llíria celebra amb motiu del centenari del seu naixement.

Pròximament, la web de la Biblioteca municipal oferirà l'oportunitat de llegir els treballs guanyadors i finalistes d'aquesta edició del certamen.

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal