Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La 'trufa' negra regnarà a Xelva el proper diumenge amb el Mercat de la 'Trufa' Valenciana

     


   

La tofona negra torna a regnar a Xelva el proper diumenge  

La 'trufa negra'  tofona (Tuber melanosporum) és un dels grans elements autòctons que els municipis de l'interior estan potenciant com a motor de desenvolupament rural, un tresor gastronòmic fins fa poc destinat a l'alta cuina però que en els últims anys ha començat a potenciar el sabor dels fogons domèstics.

La localitat serrana de Xelva no ha volgut deixar a un costat el potencial gastronòmic de la terra i així neix el Mercat de la 'Trufa' Valenciana de Xelva, que té en aquest tubercle no només un punt de trobada per a compradors i venedors de la zona sinó que desenvolupa tota una jornada dedicada al mateix amb l'objectiu que la trufa negra es convertisca en eix de desenvolupament integral per al municipi.

  Gastronomia per a tots els paladars  

El diumenge 17 de desembre, amb seu central a la majestuosa Plaça Major de Xelva, tindrà lloc aquest mercat únic que comptarà amb diverses propostes del sector.

Els actes arrancaran a les 10 de la matinada amb l'obertura del mercat, que comptarà amb una actuació musical a càrrec de la soprano Olga Blanco i que inclourà un certamen per trobar la 'trufa' més gran i la de més qualitat. A continuació, una de les propostes més esperades, com és la caça de la trufa amb gos a càrrec de l'etòloga canina Alba Herranz, que repetirà demostració a les 16:00 hores.

  Maridatge de sabors  

La gastronomia de la trufa, per descomptat, tindrà el seu plat principal, amb demostracions de maridatge, com la que oferirà a les 11:30 hores Chema Ferrer de l'Associació de formatges de la Comunitat Valenciana i que posarà el sabor a través dels seus deliciosos formatges trufats; o el maridatge del vi i la trufa de la mà de Juan José Martínez de la bodega Terra d'Art a les 13:30 hores.

Abans, a les 12:00 hores, tècnics d'Atruter oferiran un panell de cata per reconèixer una trufa de qualitat al qual seguirà el showcooking als fogons de la cuinera María Giménez.

Sense oblidar la comida popular, oberta a tot el públic com la resta d'activitats, amb un menú a base d'arròs amb fesols i naps trufats, o la barra de tapes trufades i beguda a càrrec dels Festeros del 86.

Els tickets per a les diferents degustacions i comida estaran a la venda en el punt d'informació durant tota la jornada.

  "Una gran plataforma de promoció"  

"Estem convençuts que aquesta fira, en tenir una temàtica tan marcada, va a atraure a visitants activament interessats en aquest producte tan especial", explica David Zapater, regidor de l'Ajuntament. "A més, en crear tantes activitats paral·leles a la pròpia fira, els comerços del municipi també es beneficiaran del trànsit generat per les persones que ens visitin durant la jornada del diumenge".

"Serà una gran plataforma de promoció i, com en altres ocasions, la recirculació de la inversió inicial serà molt positiva per a Xelva. Esperem que aquesta fira sigui el trampolí que anime a molts més veïns i veïnes del nostre poble a decantar-se per aquest tipus de cultiu, on poder extreure la trufa amb el suport de estar criada en una zona que és, Reserva de la Biosfera, Patrimoni de la Humanitat de la C. Valenciana".

  Detalls de la fira  

* Data: diumenge 17 de desembre de 2023

* Hora: de 10:00 a 17:00 hores

* Lloc: Plaça Major de Xelva

  Activitats  

* Obertura del mercat

* Concurs de la trufa més gran i la de més qualitat

* Caça de la trufa amb gos



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal