Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La guerra a Palestina preocupa més que la d'Ucraïna, però menys que el canvi climàtic, segons el CIS

   Als espanyols els preocupa més el conflicte armat entre Israel i Hamàs en territori palestí que la guerra d'Ucraïna, però no tant com el canvi climàtic, segons arreplega el Baròmetre d'Opinió del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) del mes de desembre.

   Així, un 73,1% dels entrevistats diu estar molt o bastant preocupat per la guerra a Orient pròxim que es va iniciar el passat 7 d'octubre amb els atemptats de Hamàs i que ja dura prop de tres mesos, enfront d'un 11,2% que diu que està entre "poc" i "res" preocupat per aquest tema.

   En el cas de la guerra a Ucraïna, hi ha un 68,1% que es mostra bastant o molt preocupat per la invasió russa, enfront d'un 16,8% que diu estar poc o gens preocupat, després de més d'any i mig de conflicte.

   En tot cas, la qual cosa més inquieta als espanyols segons el CIS és el canvi climàtic, on el 78,2% dels entrevistats afirmen estar molt o bastant preocupats per aquesta crisi, enfront del 19,4% que assegura que els preocupa entre poc i gens.

   DIÀLEG COM A RESPOSTA Al CONFLICTE

   En ser preguntats per les pròrrogues d'alt al foc per als intercanvis d'ostatges a la Franja de Gaza, un 44% sí les veu beneficioses de cara a la finalització del conflicte mentre que un 44,4% discrepa, afirmant que no.

   No obstant açò, un 65,2% si que considera que el diàleg obert entre Israel i Palestina i els països mediadors podria ajudar molt o bastant a resoldre el conflicte, enfront del 31,2% dels participants que asseguren que aquest diàleg ajudaria poc o gens a pal·liar la situació.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal