Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Generalitat elimina 8.000 metres quadrats de canyar a les ribes del Túria a Vilamarxant


  • Els treballs permetran l'ús públic de les ribes recuperades de l'afectació de l'espècie invasora

 #canyar #Túria #Vilamarxant #biodiversitat #MediAmbient #Generalitat

La Generalitat Valenciana ha eliminat més de 8.000 metres quadrats de canyar de les ribes del riu Túria a Vilamarxant. Aquesta acció, que s'emmarca en l'estratègia "Desencanyar", té com a objectiu recuperar els ecosistemes de bosc de ribera valencià i fer possible l'ús públic de les ribes, que fins ara eren inaccessibles a causa de l'espècie invasora.

Els treballs, que van durar tres dies, van ser realitzats per un equip de 80 persones, entre personal del Servei de Vida Silvestre i Xarxa Natura 2000, del Parc Natural del Túria i de l'Ajuntament de Vilamarxant.

La canya és una espècie invasora que pot causar greus danys als ecosistemes fluvials. Pot provocar l'alteració de la vegetació autòctona, la disminució de la biodiversitat i la dificultat per a l'ús públic de les ribes.

L'eliminació del canyar a Vilamarxant permetrà recuperar el bosc de ribera valencià, un ecosistema ric en biodiversitat. També farà possible que les persones puguin gaudir de les ribes del riu, un espai natural amb un gran potencial turístic.


Crónica CT

* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal