Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Comunitat viurà un episodi càlid sense precedents que dispararà les màximes per sobre de 25 º

La Comunitat Valenciana viurà un episodi càlid "sense precedents" a primers de desembre

La Comunitat Valenciana viurà un episodi càlid "anòmal" i "sense precedents" a finals de novembre, a causa del vent de ponent. Les temperatures experimentaran un "progresiu ascens" fins al proper dimarts, i els valors seran "anormalment alts".

En les properes hores i matinada, un front travessarà la Comunitat Valenciana i deixarà precipitacions en la meitat nord.** No obstant això, les precipitacions seran febles i en "moltes zones" no plourà.

Tras el pas d'aquest front, el vent girarà novament a ponent, que durant el divendres festiu soplará també del nord-oest, i deixarà ratxes "molt fortes" en Castelló, que podrien donar-se en punts de l'interior de València o d'Alacant.

Aquest gir comportarà un progressiu ascens de temperatures que, previsiblement, es prolongarà fins al proper dimarts.Fins a aquell moment, tant les màximes com les mínimes seran "anormalment altes", especialment a partir del cap de setmana.

Així, la previsió recull que entre diumenge i el dilluns la temperatura mitjana en la Comunitat Valenciana marcarà "nous rècords diaris". De fet, Aemet ha indicat que és "probable" que el proper episodi càlid "no tingui precedents" en la regió a aquestes altures de l'any.

En aquest context, el 2023 transcorre amb un "clar" predomini de les anomalies positives, amb "diversos pics càlids destacats".L'episodi càlid "més anòmal" es va registrar entre els dies 11 i 13 de març, amb anomalies mitjanes que van arribar a ser superiors a 8 graus. Segons Aemet, el dels propers dies "pot tenir una anomalia superior a 7 graus".

Així, segons la previsió, València i Alacant podran superar els 25 graus, quan la temperatura màxima "normal" d'un 10 de desembre en Castelló de la Plana és de 16,5º, en València de 17,7º i en Alacant de 18,1º.

La màxima històrica en desembre en l'observatori d'Alacant (Ciutat Jardí) és de 26,6º el 16 de desembre de 1981, en l'observatori de Castelló de la Plana-Almassora és de 25,4º el 9 de desembre de 1978 i en l'observatori de València (Viveros) de 25,3º el 21 de desembre de 2019.

Aquest episodi càlid és una mostra més del canvi climàtic que s'està produint al nostre planeta. Les temperatures mitjanes estan augmentant a tot el món, i aquestes fluctuacions cada cop són més freqüents i intenses.

És important estar alerta a les conseqüències d'aquest fenomen, com ara les sequeres, les inundacions o les onades de calor.És necessari prendre mesures per reduir les emissions de gasos d'efecte hivernacle i mitigar els efectes del canvi climàtic


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal