Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

IU i EUPV rebutgen amb fermesa l'ampliació del Port de València

El Consell de Ministres aprova la construcció d'una nova macroterminal de contenidors

La formació política denuncia un "greu impacte mediambiental"

El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts la construcció d'una nova macroterminal de contenidors al Port de València, una decisió que ha rebutjat amb fermesa Izquierda Unida i la seua federació valenciana, Esquerra Unida del País Valencià (EUPV).

En un comunicat, IU i EUPV han assenyalat que "no cederem ni res en la nostra denúncia de que un port ampliat segons els plans previstos tindrà, sense dubte, un greu impacte mediambiental que empitjorarà la vida dels valencians i valencianes, la seua salut per la pèrdua de la qualitat de l'aire i l'augment de la contaminació sonora, així com la fragmentació dels hàbitats naturals i l'agreujament d'una situació mediambiental en les distintes platges o a l'Albufera ja de per si amenaçada".

En opinió de la formació política, "els efectes reals per a la gent de l'ampliació portuària per a construir una nova macroterminal de contenidors aprovada avui no són admissibles ni social, ni mediambiental, ni econòmicament".

IU i EUPV seguiran "donant suport als rigorosos estudis sobre l'impacte mediambiental d'aquesta ampliació que impulsa la societat civil, en especial la Comissió Ciutat-Port. Aquests treballs deixen en evidència els anàlisis de part i aquells evidentment insuficients o caducats, fins al punt que el projecte no compte amb una declaració d'impacte ambiental (DIA) real i efectiva".

"IU i EUPV -señalen- intensificarem el treball que emprendírem amb orgull fa anys, tant a nivell local i autonòmic, com estatal i internacional, no només en defensa del medi ambient, sinó dels drets de la ciutadania per a impedir que prevalguen sobre ells els interessos de les grans empreses i multinacionals del transport, principals interessades de que surtin endavant uns plans a als que han dedicat moltes pressions, esforç i diners".

En aquest sentit, tant la direcció federal de Izquierda Unida, com Esquerra Unida del País Valencià encapçalada per la seua coordinadora, Rosa Pérez Garijo, així com a través de Nahuel González, diputat valencià d'IU al Congrés dins del Grup Plurinacional Sumar, com el eurodiputat, Manu Pineda, des de Brussel·les, "impulsarem totes les iniciatives polítiques i parlamentàries precises per a revertir tot el negatiu d'aquest projecte i se'n llance llum sobre una actuació que, malgrat tot, encara pesen massa dubtes i ombres".





Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal