Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

IU comença a preparar la seua assemblea federal per a elegir el nou coordinador/a en 2024

  
La formació forma part del Govern de coalició al dirigir el Ministeri de Joventut i Infància , disposa de 12 parlamentaris autonòmics i més de 1.700 regidors per al conjunt del país, a més d'estar present en 200 governs locals.
 
 La Coordinadora Federal de IU ha aprovat la creació d'una comissió preparatoria 

 La comissió estarà formada per representants de les federacions territorials, els partits federats i les corrents de la formació 

 El secretari d'Organització, Ismael González, coordinarà la comissió 

 IU comença a preparar la seua assemblea federal per a elegir el nou coordinador després de la dimissió d'Alberto Garzón . La formació comunista contempla la celebració de la cita durant el primer semestre de 2024, un procés congresual que pilotará una comissió específica coordinada pel secretari d'Organització de la formació, Ismael González.

 Fins a aquell moment, la direcció federal de IU en el seu conjunt assumirà de forma temporal les funcions executives assignades al coordinador, com marquen els seus estatuts . També es valorarà si la executiva ha de ser reforçada per a aquest període.

 Segons han informat fonts d'IU, ja s'han iniciat els primers passos després de la dimissió formal de Garzón el passat 1 de desembre , amb l'aprovació d'una comissió preparatoria de la futura assemblea per part de la Coordinadora Federal, el seu màxim òrgan executiu.

 El procés assembleari d'IU comprèn diverses fases en què participa tota la seua militància , ja que primer han de haver-hi assemblees de base i en les comunitats autònomes, que trien als delegats que després participen en la cita federal.

 PES DE LES FEDERACIONS TERRITORIALS EN LA COMISSIÓ PREPARATORIA 

 Dicha comissió estará compuesta per representants de les federacions autonòmiques d'IU, dels diferents partits federats (entre els quals figura el PCE) i corrents de l'organització , amb una composició que recull la "pluralitat" i "federalitat" d'IU.

 Per exemple, en dicha comissió seran les federacions territorials les que tindran major pes amb un representant per a cada territori, amb un total de 18 , mentre que la direcció designarà a sis, els partits federats disposaran de tres i altres tres de corrents, entre les quals estarà un membre de la candidatura alternativa a Garzón en l'última assemblea.

 Entre les seues funcions figura l'elaboració d'un calendari de tot el procés congresual, normes i reglament de l'assemblea federal, garantir el tancament del cens i designar l'ordre del dia de la mateixa .

 També haurà de fixar el mètode d'elaboració dels documents polítics, organitzatius i el relatiu als estatuts de l'organització .

 Per un altre costat, el secretari d'Organització d'IU assumirà també la representació institucional i legal del conjunt de l'organització fins que culmine l'assemblea .

 A banda, les dates de l'assemblea podrien veure's condicionades en cas que hi hagués convocatòria de comicis a Galícia i a Euskadi , ja que l'organització tindria que activar-se en mode electoral.

 GARZÓN EN LA SEVA DESPEDIDA: IU ÉS CLAVE EN EL FUTUR DE L'ESQUERRA 

 Garzón, després d'oficialitzar la seua sortida de la primera línia política, va reivindicar que deixa com a llegat cohesió interna en IU i va proclamar que la seua organització serà imprescindible per al futur de l'esquerra espanyola .

 La formació forma part del Govern de coalició al dirigir el Ministeri de Joventut i Infància , disposa de 12 parlamentaris autonòmics i més de 1.700 regidors per al conjunt del país, a més d'estar present en 200 governs locals.

 La nova assemblea federal d'IU serà una oportunitat per a la formació per a repensar-se i definir el seu futur .


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal