Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Israel ordena a la població concentrar-se en menys d'un terç de la Franja de Gaza, denuncia l'UNRWA

   

   El comissionat general de l'Agència de Nacions Unides per als Refugiats Palestins a Orient Pròxim (UNRWA), Philippe Lazzarini, ha alertat que els ordes d'evacuació forçosa emeses per Israel obliguen la població gazatí a concentrar-se en menys d'un terç del total del territori de la Franja de Gaza.

   "L'orde d'evacuació espenta a la gent a concentrar-se en el que suposa menys d'un terç de la Franja de Gaza. Necessiten de tot: aliments, aigua, refugi i, sobretot, seguretat. Les carreteres cap al sud estan obstruïdes", ha afirmat Lazzarini en un comunicat.

   Amb la finalitat de la treva i el llançament de l'ofensiva terrestre israeliana sobre el sud de la Franja de Gaza "s'estan repetint els horrors de les últimes setmanes", ha denunciat. "El nombre de civils morts augmenta ràpidament. Els civils són els que més pateixen, homes, dones, xiquets, persones majors, malalts i persones amb discapacitat", ha subratllat.

   Després de l'orde de desallotjament del nord de la Franja de Gaza, inclosa Ciutat de Gaza, ara Israel demana l'evacuació de Jan Yunis, segona ciutat de l'enclavament, en direcció a Rafà. Aquest orde genera "pànic, por i ansietat" malgrat el que 60.000 persones més han sigut acollides en les instal·lacions de la UNRWA, "ja abarrotades".

   Lazzarini ha aprofitat per a desmentir les informacions sobre nous camps de refugiats a Rafà. "Les afirmacions que l'ONU té milers de tenda# de campanya i que té previst obrir nous camps de refugiats en Rafà són falses", ha advertit.

   "Ho hem dit repetidament. Ho diem de nou. Cap lloc és segur en la Franja de Gaza. Ni el sud, ni el sud-oest, ni Rafà ni cap zona classificada unilateralment com a 'zona segura'", ha reblat.

   Aquesta ofensiva està "escanyant encara més l'operació humanitària" a causa de l'escassa quantitat de subministraments, la "difícil logística" i les gestions de coordinació necessaris que "ralenteixen i a voltes obstruïxen el flux" d'ajuda humanitària.

   Lazzarini ha assenyalat a més les "deficiències" del pas de Rafà que comunica la Franja de Gaza amb Egipte. "Demanem a l'Estat d'Israel que reòbriga Kerem Shalom i altres passos i facilite l'entrega incondicional, ininterrompuda i significativa d'una ajuda humanitària que és vital. Si no ho fa, estarà incomplint el Dret Internacional Humanitari", ha asseverat Lazzarini, que ha demanat de nou un alto el foc.

   En particular la població està notant la falta de subministrament d'aigua, ja que Israel "ha impedit accedir a la principal planta dessalinitzadora de Gaza, que subministrava aigua a 350.000 persones", segons Lazzarini.

   A més, el principal hospital del sud de la Franja de Gaza podria deixar de funcionar per la falta de subministraments i personal, ha ressaltat. El centre sanitari acull ja a més de 1.000 pacients i serveix de refugi per a 17.000 persones desplaçades.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal