Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Guardons EcoRiba: Riba-roja premia a les entitats que han destacat per les seues iniciatives mediambientals

Riba-roja premia les entitats que han destacat per les seues iniciatives mediambientals

El popular comunicador ambiental Javier Peña, creador de ‘Hope. En pie por el Planeta’, va rebre el premi EcoRiba Difusió.

El Castell de Riba-roja va acollir la V edició dels Premis EcoRiba, impulsats per l'Ajuntament de Riba-roja de Túria, que reconeixen anualment a entitats, col·lectius i particulars involucrats amb el respecte i la protecció del medi ambient.

Aquesta convocatòria premia les iniciatives mediambientals promogudes des de diversos sectors, com ara l'empresarial, a través de projectes relacionats amb l'economia circular; l'educatiu, mitjançant programes escolars o treballs que contribueixin a augmentar la conscienciació sobre el medi ambient i la regeneració del paisatge; l'urbà, a través de projectes de desenvolupament urbà dins del municipi que posen en valor el paisatge; el social, amb propostes amb una clara vocació de defensa o protecció del medi ambient, i el de comunicació, mitjançant el reconeixement de projectes en matèria de difusió mediambiental.

Economia circular:  En la categoria d'Economia Circular, l'empresa guardonada va ser ITV IceMakers, per la seua contínua innovació en processos i productes. Amb aquest premi, l'Ajuntament de Riba-roja de Túria reconeix a aquelles empreses que han implantat accions significatives en l'àmbit de l'economia circular, tant en eficiència energètica com en reducció, reutilització i reciclatge de residus o bé reducció d'emissions de CO2.

Paisatge: El premi EcoRiba Paisatge va recaure enguany en el Club Izard ‘Neteja el teu entorn’, entitat que col·labora periòdicament en la preservació de l'entorn natural de Riba-roja, amb campanyes de neteja i conscienciació ciutadana.

Educació:  En l'àmbit educatiu, els centres premiats van ser l'IES El Quint amb el seu projecte ‘Agroecològic’ i el CEIP Cervantes amb la iniciativa ‘Projecte plantar llavors i més’.

Difusió:  Un altre dels guardons, ‘EcoRiba Difusió’, va ser per a Javier Peña, un dels majors ‘influencers’ ambientals del món, que ha adquirit una gran popularitat amb els vídeos publicats en la seua plataforma ‘Hope. En pie por el Planeta’.

Reconneixement honorífic

El reconeixement honorífic va ser per a l'Associació de Familiars i Persones amb Malaltia Mental, AFEMPES, que realitzen una labor social i mediambiental encomiable al Parc Natural del Túria, amb la col·laboració de la Coordinadora en Defensa dels Boscos del Túria.

L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga, va felicitar públicament els premiats de la present edició i va animar a les entitats i col·lectius a ser ‘activistes’ en la preservació, protecció i cura del medi ambient. Raga va incidir en la importància de ‘posar el focus en tots aquells aspectes que promouen l'economia circular i s'alineen amb l'agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible’.**

Els V Premis EcoRiba s'emmarquen en les VI Jornades d'Economia Circular, que amb el lema ‘Energia verda, circularitat i ciutadania’, va comptar amb la participació de l'alcalde de Riba-roja, Robert Raga, el director general d'Energia i Mines, Manuel Argüelles, el president de l'Associació Valenciana de Consumidors i Usuaris, Fernando Móner i la responsable de la línia de Sostenibilitat de l'Institut Tecnològic de l'Energia, ITE, Laura Martín.

La jornada celebrada el 30 de novembre va ser un fòrum d'anàlisi que va abordar la transició energètica i la necessitat d'evolucionar cap a una "economia descarbonitzada i un model energètic sostenible, per a aconseguir ser en 2050 un continent climàticament neutre"
Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon