Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Fiscalia demana 4 anys de presó per a Cristina Seguí per difondre un vídeo d'una víctima de violència sexual

 Fiscalia demana 4 anys de presó per a Cristina Seguí per difondre un vídeo de les víctimes de la presumpta violació de Burjassot

La secció de delictes d'odi i discriminació de la Fiscalia Provincial de València ha sol·licitat una pena de quatre anys i mig de presó per a l'exdirigent de Vox i presidenta de Governa't, Cristina Seguí, per la publicació i difusió d'un vídeo d'una menor que va denunciar una agressió sexual per part de cinc adolescents a Burjassot.

Els fets van ocórrer el 19 de maig de 2022, quan Seguí va publicar en el seu compte de Twitter i en el seu canal de Telegram el vídeo en qüestió, en el qual la menor conversava amb dues amigues sobre els abusos que havia patit.

El vídeo, que va ser eliminat de les xarxes socials a requeriment de l'Agència Estatal de Protecció de Dades, va causar un gran impacte social i va provocar crítiques per part de diverses organitzacions, incloent-hi l'Associació Valenciana de Dones Juristes.

Segons l'escrit d'acusació, Seguí va publicar el vídeo amb la intenció de menysprear a les víctimes d'una agressió sexual per la seva condició de tals, per tractar-se d'adolescents de sexe femení.

La fiscalia també ha sol·licitat que Seguí se li prohibisca acostar-se o comunicar-se amb la menor durant cinc anys i que accedisca a la xarxa social Twitter pel mateix temps.

La defensa de Seguí ha negat els fets i ha argumentat que la publicació del vídeo es va fer amb la intenció de "recolzar a la menor".

El judici per aquests fets està previst que es celebri el proper mes de maig.

La sol·licitud de la fiscalia és un pas important en la lluita contra la impunitat dels delictes sexuals. La difusió de vídeos d'agressions sexuals és una forma de revictimització que pot tenir greus conseqüències per a les víctimes.

En aquest cas, la menor va patir un gran trauma a causa de la difusió del vídeo, que va provocar crítiques i insults en les xarxes socials.

La sentència que es dicte en aquest cas serà un precedent important per a altres casos similars.

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal