Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Els sindicats veuen 'inacceptable' que el Consell utilitze 'atajos legals' per canviar condicions del personal empleat públic

 UGT-PV,CCOO i CGT critiquen l'ús d'"atajos legals" del Consell per modificar les condicions del personal públic 

Per a CCOO, aquestes esmenes suposen "un atemptat contra el dret de l'Estat espanyol a la negociació col·lectiva" i un "intent de vulnerar la representació dels treballadors".

Per a CGT, aquestes esmenes "vulneren els drets dels treballadors i posen en risc la qualitat del servei públic".

La Federació de Serveis Públics d'UGT-PV ha considerat "inacceptable" que el Consell valencià utilitze "atajos legals" per modificar les condicions de treball del personal públic, mitjançant esmenes pactades entre el PP i Vox sense que hi hagi hagut "cap tipus de negociació o consulta prèvia" amb les organitzacions sindicals.

A la protesta s'han afegit CCOO i CGT

Els grups parlamentaris del PP i Vox han presentat a Les Corts gairebé una desena d'esmenes al projecte de llei de Pressupostos de la Generalitat de 2024 o a la Llei de Mesures Fiscals, coneguda com a Llei d'Acompanyament, que suposen, per a UGT-PV, CCOO i CGT canvis "de calado" en les condicions de treball, ja que afecten aqüestions com les retribucions, la mobilitat o els concursos de trasllats tant del personal funcionari i interí, com, en particular, al personal sanitari.

"Totes aquestes qüestions són matèria de negociació amb les organitzacions sindicals, però amb el procediment utilitzat queden totalment al marge sense opció cap a defensar les treballadores i treballadors públics", ha censurat el sindicat en un comunicat.

Per a UGT-PV, resulta "una burla" que el Consell convoque la Mesa General de Negociació per, "en teoria", donar compte als sindicats de les qüestions que afecten al capítol I de Personal, però els textos presentats, tant de la llei de Pressupostos com de la llei d'Acompanyament, "no contenen totes les modificacions previstes i aquestes, es facin a posteriori", a través d'esmenes a Les Corts, de manera que "es hurta el dret dels sindicats a la negociació en l'àmbit de personal".

En aquesta línia, l'organització sindical ha lamentat que com a conseqüència del tràmit parlamentari i la majoria que conformen PP i Vox, diverses d'aquestes esmenes ja han estat aprovades en comissió parlamentària, per la qual cosa "formaran part de les normes definitives que s'aprovin".

A més, UGT-PV ha incidit en que aquest procediment implica que aquests canvis, en el cas de la llei d'Acompanyament, "no passin pel filtre" del Consell Jurídic Consultiu.

Paral·lelament, el sindicat ha mostrat "sèries dubtes" que alguns dels canvis introduïts en la llei de funció pública "s'ajustin a l'ordenament jurídic", alhora que ha lamentat que, "en algun cas", podria generar "caos" a l'hora de la gestió de personal en un "moment clau" en què estan en marxa "numerosos processos de selecció i accés a la funció pública valenciana".

 Reivindicacions d'UGT-PV 

En aquest sentit, UGT-PV ha reclamat al Consell valencià que "retiri immediatament" aquestes esmenes i que "obri un procés de negociació real" amb les organitzacions sindicals per abordar les modificacions que es vulguin introduir en les condicions de treball del personal públic.

El sindicat ha recordat que la funció pública és "un pilar fonamental de la societat" i que els seus treballadors "han de ser tractats amb el respecte que es mereixen".

En concret, UGT-PV ha reivindicat que les modificacions que es vulguin introduir en les condicions de treball del personal públic s'hagin de basar en els principis de "justícia, igualtat i transparència".

A més, el sindicat ha reclamat que es garanteixi la "estabilitat" dels treballadors públics i que es millorin les seves retribucions i les seves condicions laborals.

 Crítiques a l'ús d'esmenes 

L'ús d'esmenes per modificar les condicions de treball del personal públic ha estat criticat per altres organitzacions sindicals, com ara CCOO o CGT.

Per a CCOO, aquestes esmenes suposen "un atemptat contra el dret de l'Estat espanyol a la negociació col·lectiva" i un "intent de vulnerar la representació dels treballadors".

Per a CGT, aquestes esmenes "vulneren els drets dels treballadors i posen en risc la qualitat del servei públic".

 El Consell justifica el seu procediment 

Per la seva banda, el Consell valencià ha justificat el seu procediment argumentant que "és una manera d'accelerar els tràmits" i que "no impedeix la negociació amb els sindicats".

No obstant això, les organitzacions sindicals han rebutjat aquesta justificació i han reiterat la seva petició de retirar les esmenes i obrir un procés de negociació real amb els sindicats.

 La batalla per les condicions del personal públic continua oberta 

La batalla per les condicions de treball del personal públic continua oberta i s'espera que el conflicte s'agreugi en els propers mesos.

El Consell valencià ha mostrat la seva voluntat de reformar les condicions de treball del personal públic, però les organitzacions sindicals s'han oposat a aquesta reforma i han exigit que es negociï realment amb ells.

La qüestió és si el Consell valencià es mostrarà disposat a retirar les esmenes i obrir un procés de negociació real, o si, per contra, seguirà amb el seu propi procediment, que ha generat tanta polèmica entre les organitzacions sindicals.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal