Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Els pressupostos de la Generalitat Valenciana per al 2024 han estat aprovats per PP i Vox, amb el rebuig de PSPV i Compromís.

      


 Els socis de govern han destacat la unitat amb la qual han negociat els comptes, mentre que l'oposició ha criticat el seu contingut, que considera que beneficia a les classes més riques.

Els comptes ascendeixen a 29.732 milions d'euros, un 4,5% més que els de l'últim govern del Botànic. Els principals increments es produeixen en les àrees de sanitat, educació i polítiques socials. PP i Vox han destacat que els pressupostos suposen "un canvi de rumb" per a la Comunitat Valenciana. Afirmen que acaben amb el "infern fiscal" del Botànic i que prioritzen les necessitats de la ciutadania.

PSPV i Compromís, per la seua banda, han criticat que els pressupostos "no responen a les necessitats del poble valencià". Afirmen que beneficien a les classes més riques i que deixan de banda a la classe mitjana i treballadora.

La crítica progressista ha estat en que els pressupostos de la Generalitat Valenciana beneficien a les classes més riques.   Les rebaixes d'impostos, com la de l'IVA per a les obres de rehabilitació, afavoreixen als propietaris i empresaris. A més, els pressupostos no prioritzen les necessitats de la classe mitjana i treballadora i els increments en les despeses socials són insuficients per a atendre les necessitats de les famílies amb menys recursos.Tampoc aborden els problemes estructurals de la Comunitat Valenciana. De cap manera, els comptes  inclouen mesures per a fomentar la creació d'ocupació de qualitat, reduir la desigualtat o impulsar la transició ecològica.

Aquests pressupostos, en paraules de la oposició "són un pas enrere per a la Comunitat Valenciana. Només serviran per a augmentar les desigualtats i perpetuar els problemes estructurals de la nostra societat".


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal