Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Els Premis Ciutadania Vila de l'Eliana reconeixen el compromís de nou persones i col·lectius en la seua setzena edició

Els Premis Ciutadania Vila de l'Eliana celebraran el pròxim 6 de desembre, amb motiu del Dia de la Constitució, la seua setzena 

Els Premis Ciutadania Vila de l'Eliana celebraran el pròxim 6 de desembre, amb motiu del Dia de la Constitució, la seua setzena edició. En la gala, que tindrà lloc a l'Auditori Municipal, l'Ajuntament reconeixerà aquelles persones i col·lectius que, amb el seu esforç i dedicació, han influït positivament en el desenvolupament i en la pròpia convivència del municipi.
L'alcalde, Salva Torrent, va donar a conéixer en el Ple d'ahir els noms dels guardonats en aquest 2023, triats per part d'una comissió d'entre les propostes realitzades entre el 17 d'octubre i el 17 de novembre per la ciutadania a través del web lelianaparticipa.es.

Premi al Ciutadà
El guardó al Ciutadà reconeix la trajectòria i rellevància al cardiòleg José Anastasio Montero Argudo, cirurgià cardiovascular que té en el seu expedient reconeixements i avanços mèdics com el primer trasplantament cardíac en 1986 o el primer implant d'un cor mecànic definitiu en 2014.

Premi In memoriam
El desaparegut mestre i ex director del Col·legi Verge del Carmen, José Manuel Rico Fos, serà reconegut In memoriam per la seua dedicació i estima a una professió que ha exercit durant més de 23 anys.

Premi Esport
El reconeixement en la categoria d'Esport serà per a Javier Soler Sánchez, atleta en la categoria màster en la modalitat de triple salt i que enguany ha aconseguit els seus majors èxits al Campionat d'Espanya.

Premi Educació
La mestra del CEIP El Garbí des de fa 25 anys, Inmaculada Albert Penyarroja, ha sigut distingida per la seua dedicació en l'ensenyament de diverses generacions d'elianers i elianeres.

Premi Cultura
El compositor, pianista i percursionista, Andreu Soler Soler, ha sigut reconegut per la seua aportació a la Cultura i, en concret, al camp de la música, en el qual ha sigut ja reconegut per les seues peces corals, com a director de diferents cors i com a professor de piano en la Unió Musical de l'Eliana (UME).

Premi Empresa
La botiga de peces de vestir Efectos Especiales, fundada fa quasi 20 anys, ha sigut reconeguda per la seua qualitat i originalitat.

Premi Sostenibilitat Ambiental
L'associació FELIANA, que treballa per a la cura i esterilització de gats comunals, ha sigut distingida per la seua labor en la conservació de la fauna urbana.

Premi Millor expedient acadèmic
El Millor expedient acadèmic de l'IES l'Eliana en el curs 2022/2023 serà compartit entre les alumnes Laura Ke Muñoz Elizalde i Inés Jiamin Pérez Villalobos.

L'alcalde, emocionat

En la seua intervenció al Ple, l'alcalde, Salva Torrent, va manifestar la seua emoció per la qualitat dels guardonats en aquesta edició dels Premis Ciutadania. "És un gran plaer poder reconèixer el treball i la dedicació de persones i col·lectius que fan de l'Eliana un lloc millor per a viure", va dir.
Torrent va destacar, en particular, la figura del mestre José Manuel Rico Fos, que va ser un referent per a moltes generacions d'elianers. "El seu llegat és un exemple per a tots nosaltres", va afirmar.
L'alcalde va concloure la seua intervenció convidant a tots els veïns i veïnes a assistir a la gala de lliurament dels premis, que tindrà lloc el pròxim 6 de desembre a l'Auditori Municipal. 
Els nou guardonats dels Premis Ciutadania Vila de l'Eliana són un exemple de compromís i valentia. Han dedicat la seua vida a millorar el municipi, en àmbits tan diversos com la salut, l'esport, l'educació, la cultura, l'empresa o la sostenibilitat ambiental.

José Anastasio Montero Argudo, un pioner de la cirurgia cardíaca
El cardiòleg José Anastasio Montero Argudo és un dels guardonats més destacats d'aquesta edició. El seu treball ha contribuït a salvar vides i a millorar la qualitat de vida de moltes persones. Montero Argudo va ser el primer cardiòleg a realitzar un trasplantament cardíac a Espanya, en 1986. També va ser el primer a implantar un cor mecànic definitiu, en 2014.

José Manuel Rico Fos, un mestre exemplar
El mestre José Manuel Rico Fos va ser un referent per a moltes generacions d'elianers. Durant més de 23 anys, va treballar amb dedicació i passió per l'educació. Rico Fos va ser director del Col·legi Verge del Carmen, on va promoure la cultura i els valors cívics.

Javier Soler Sánchez, un atleta delímpic
L'atleta Javier Soler Sánchez és un exemple de superació. Malgrat les seues limitacions físiques, ha aconseguit grans èxits en l'atletisme. Soler Sánchez és campió d'Espanya de triple salt en la categoria màster.

Inmaculada Albert Penyarroja, una mestra compromesa
La mestra Inmaculada Albert Penyarroja ha dedicat la seua vida a l'educació. Durant 25 anys, ha treballat amb els nens i nenes del CEIP El Garbí. Albert Penyarroja és una mestra compromesa amb la seua professió i amb la formació dels joves.

Andreu Soler Soler, un compositor i músic reconegut
El compositor, pianista i percursionista Andreu Soler Soler és un artista de reconegut prestigi. La seua obra ha estat interpretada per importants orquestres i cors. Soler Soler és un referent de la música valenciana contemporània.

Efectos Especiales, una botiga de moda original
La botiga de moda Efectos Especiales és una empresa familiar amb una llarga trajectòria. La seua oferta de peces originals i de qualitat ha contribuït a dinamitzar el comerç local.

FELIANA, una associació per a la cura dels gats
L'associació FELIANA treballa per a la cura i esterilització dels gats comunals. La seua labor és essencial per a la conservació de la fauna urbana.

Laura Ke Muñoz Elizalde i Inés Jiamin Pérez Villalobos, alumnes d'excel·lència
Les alumnes Laura Ke Muñoz Elizalde i Inés Jiamin Pérez Villalobos van aconseguir el millor expedient acadèmic del curs 2022/2023 a l'IES l'Eliana. Les dues joves són un exemple d'esforç i dedicació.

Els guardonats dels Premis Ciutadania Vila de l'Eliana són un exemple de valentia i compromís. El seu treball contribueix a fer de l'Eliana un municipi millor.

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal