Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El PSPV de la Pobla de Vallbona lamenta la supressió de les subvencions directes a les AMPAS





El PSPV de la Pobla de Vallbona ha expressat el seu lament davant la decisió del govern municipal, format pel Partit Popular, Centrats i Cupo, de retirar les subvencions directes a les 7 associacions de pares i mares d'alumnes (AMPAS) de les escoles públiques i concertades.

Amb aquest canvi, l'ajuntament obliga les AMPAS a competir per aconseguir aquestes subvencions, eliminant els 7.079,45 euros anuals que abans rebien directament. Ara, hauran de recórrer a un procés de competència per accedir a les ajudes econòmiques que abans rebien de forma directa i que figuraven al pressupost municipal.

Aquest canvi, exclusiu per a les AMPAS, complica el procés d'accés a aquestes ajudes, incrementant la burocràcia. Anteriorment, amb el govern progressista, cada AMPA rebia 1.011,35 euros anuals durant les últimes legislatures sense haver de competir per aquest finançament.

Ara, les AMPAS han de dedicar més esforços per accedir a aquests fons, sense garantir l'obtenció total de la subvenció que abans se'ls atorgava. El PSPV de la Pobla de Vallbona ha criticat aquest canvi, considerant-ho una maniobra per dificultar l'accés d'aquestes associacions a les subvencions.

A més, han denunciat altres retallades en àrees com la Cultura, Patrimoni, Medi Ambient i habitatge pública, assenyalant una reducció en les inversions d'aquests àmbits, malgrat mantenir-se com a prioritats les inversions iniciades durant la legislatura anterior.

La portaveu del PSPV-PSOE Noemi Morales Mura ha criticat aquesta decisió del govern actual, acusant-lo de minvar la inversió en educació i de girar l'esquena a les entitats de pares i mares que contribueixen activament a millorar l'educació dels seus fills i filles, així com a recolzar la tasca del professorat. A més, remarca que aquest canvi polític reflecteix la tendència conservadora del govern local, independentment de la col·laboració amb altres partits.

El PSPV assegura que denunciarà qualsevol retrocés en polítiques educatives, culturals, de habitatge pública i medi ambient, independentment de la presentació dels pressupostos, on es mantenen com a prioritats algunes inversions ja existents des de la legislatura anterior.

  


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal