Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El Grup Local d'EUPV de Llíria presenta una moció de solidaritat amb el poble palestí

El Grup Local d'EUPV de Llíria ha presentat una moció al ple municipal per a mostrar la seua solidaritat i suport als palestins i palestines que pateixen les conseqüències de la guerra d'ocupació que porta exercint l'Estat d'Israel des de fa 75 anys.

La moció, que ha estat presentada pel coordinador del grup local, Bernardo Martín, condemna fermament la guerra d'ocupació que exerceix Israel contra Palestina, així com l'assassinat de civils per part de qualsevol dels bàndols, i exigeix el compliment de les resolucions de l'ONU i el reconeixement de les fronteres establides en 1967, frontera internacionalment acceptada.

En l'exposició de motius de la moció, el grup local d'EUPV destaca que la guerra d'ocupació que pateix el poble palestí és una guerra totalment asimètrica en la qual l'Estat d'Israel aplica una força desproporcionada. A més, rebutja i condemna qualsevol acte fet per part del govern israelià o Hamas, que atempta contra la població civil i que ocasiona un sofriment innecessari i la pèrdua de vides humanes tant en Palestina com en Israel.

La moció també fa referència a la declaració d'estat de guerra per part de les autoritats israelianes per primera vegada des de 1973. En aquest sentit, el grup local d'EUPV considera que és necessari que la comunitat internacional garantisca el compliment per Israel de les diferents resolucions sobre territoris ocupats, garantir el dret de Palestina a ser un Estat sobirà i independent i posar en marxa immediatament un procés de pau que garantisca el final del conflicte armat.

Per tot això, el grup local d'EUPV proposa els següents acords:

  •  "Que l'Ajuntament de Llíria mostre la seua solidaritat i suport als palestins i palestines que en el conjunt de Palestina o en l'exili, pateixen les conseqüències de la guerra d'ocupació que porta exercint l'Estat d'Israel des de fa 75 anys.
  •  Que l'Ajuntament de Llíria condemne fermament la guerra d'ocupació que exerceix Israel contra Palestina, així com l'assassinat de civils per part de qualsevol dels bàndols, i exigisca el compliment de les resolucions de l'ONU i el reconeixement de les fronteres establides en 1967, frontera internacionalment acceptada.
  •  Que l'Ajuntament de Llíria inste a la Generalitat Valenciana a enviar ajuda humanitària a la població palestina en la Franja de Gaza, que està patint la brutal repressió israeliana i no compta amb l'accés als productes bàsics. I promoure des de l'Ajuntament una campanya d'ajuda d'emergència per a la Franja de Gaza.
  •  Que l'Ajuntament de Llíria inste el Govern d'Espanya al reconeixement de l'Estat de Palestina i inste per contribuir a la mediació en l'àmbit internacional per a poder posar fi a la guerra que ha declarat Israel contra la Franja.
  •  Que l'Ajuntament de Llíria inste al Govern d'Espanya que realitze una petició davant la Fiscalia de la Cort Penal Internacional perquè s'investiguen els crims de guerra comesos en Palestina pel seu primer ministre, Benjamin Netanyahu. 
  •  Que el govern d'Espanya inste la UE amb caràcter urgent l'establiment de corredors humanitaris que permeten l'eixida de civils i l'entrada de l'ajuda humanitària i dels equips d'emergència. 
  •  Que el Govern d'Espanya inste la Unió Europea (UE) a deixar de ser còmplice de Netanyahu i desplegar els seus esforços diplomàtics per a acabar amb l'ocupació i l'apartheid per part d'Israel sobre Palestina i que la UE prenga les mesures necessàries, mitjançant embargament d'armes i sancions perquè Israel senta la pressió internacional perquè pose fi als bombardejos.


La moció podría ser debatuda i votada en el proper ple municipal de Llíria si ho acepta el Ple.

    

Saló plenari Llíria

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal