Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El Govern (PSOE-SUMAR) acorda amb EH-Bildu mantindre la prohibició de desnonament a vulnerables en 2025

La protecció estava vigent però acabava en 2023

En un context econòmic i social cada vegada més difícil, el Govern d'Espanya i EH Bildu han arribat a un acord per a ampliar fins al 2025 la prohibició de desnonaments de persones vulnerables. Aquesta mesura, juntament amb el topall del 3% per a les pujades als lloguers, suposa un gran avenç per a protegir els drets de les persones més necessitades.

La prohibició de desnonaments a persones vulnerables, que ja estava vigent fins al 2023, s'ampliarà fins al 2025. Aquesta mesura protegeix les persones que no poden afrontar el pagament del lloguer per motius econòmics, com ara la pèrdua de feina, la malaltia o la jubilació.

La prohibició de desnonaments és una mesura essencial per a garantir el dret a l'habitatge, un dret fonamental reconegut per la Declaració Universal dels Drets Humans. La crisi econòmica i social ha provocat un augment de les persones que es troben en situació de vulnerabilitat i no poden afrontar el pagament del lloguer. La prohibició de desnonaments és una mesura que ajuda a protegir aquestes persones i a evitar que perdin la seva llar.

A més de la prohibició de desnonaments, el Govern i EH Bildu també han acordat prorrogar el topall del 3% per a les pujades als lloguers. Aquest topall, que va entrar en vigor el 2022, ha ajudat a frenar l'augment dels preus dels lloguers, que havien experimentat un creixement desmesurat en els últims anys.

L'acord entre el Govern i EH Bildu és una bona notícia per a les persones vulnerables. La prohibició de desnonaments i el topall del 3% als lloguers són mesures que ajuden a protegir el dret a l'habitatge i a garantir que les persones més necessitades puguin tenir un sostre.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal