Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El Certamen Internacional de Bandes de València torna al Palau de la Música en una edició 'de luxe'


El Certamen Internacional de Bandes de Música "Ciutat de València" tornarà a celebrar-se al Palau de la Música de la ciutat en la seua edició 136, que tindrà lloc els dies 12, 13, 15 i 16 de juliol de 2024.
L'Ajuntament de València, organitzador de l'esdeveniment, ha presentat les novetats que s'introduiran en aquesta edició, amb l'objectiu de situar-lo com el certamen de bandes més important del món.
Entre les principals novetats, destaca l'augment del pressupost global en un 45%, fins als 223.000 euros. Això permetrà augmentar la dotació econòmica dels premis, que passaran a ser els més alts del món, i millorar la qualitat del jurat.

També s'eliminaran les distincions ex aequo i els guardons en espècie a solistes i directors concedits per empreses patrocinadores. A més, es regularà expressament la participació de bandes juvenils.
En total, la dotació per als premis pujarà de 43.000 a 71.000 euros. Entre els primers premis, el de la secció d'honor serà de 15.000 euros, el de primera secció de 10.000 euros, el de segona secció de 6.500 euros i el de tercera secció de 5.000 euros.

A més, els directors de les bandes guanyadores estaran convidats a actuar amb l'Orquestra Simfònica de València i el Palau aportarà 30.000 euros per a la celebració d'un cicle especial amb aquestes formacions.
També es pretén que la ciutat es convertisca en una "gran festa de la música" durant la setmana de la competició, amb activitats paral·leles a la ciutat i una gran pantalla instal·lada en l'antic llit del Túria per a seguir el certamen.
L'Ajuntament també col·labora amb la fundació Visit València per a captar "turisme musical" i estudia la possibilitat que les bandes guanyadores actuen en altres auditoris d'Espanya.
Amb aquests ingredients, l'Ajuntament vol situar València "en l'elit" de la música de banda a nivell mundial.

Canvis en el jurat

L'Ajuntament també ha anunciat canvis en el jurat del certamen. S'augmentarà la remuneració de cada membre fins als 3.000 euros, amb la intenció que tingui més "qualitat", i s'afavorirà la confidencialitat i la transparència del sistema de votació.
També es crea i es regula de forma expressa la figura de la presidència del jurat, que moderarà i ordenarà les votacions.
En l'àmbit tècnic, en aquesta edició hi haurà noves terminologies en la valoració del jurat de les interpretacions de les obres lliures i obligades com l'afinació, la qualitat sonora, la qualitat artística i la precisió rítmica.
En matèria d'organització, es regula l'assistència a l'escenari de tots els directors i representants de les bandes en la lectura dels resultats, amb l'objectiu de fer públic l'agraïment per la seua participació i donar-li més entitat a aquest moment.
Fora de concurs, en el començament de la intervenció de cada banda es podrà interpretar una composició entre les suggerides pel comité organitzador el dia del sorteig. A més, es minimitza la penalització en els temps tant en excés com per defecte, amb un bareme més progressiu.

Algunes novetats destacables
:

* Augment del pressupost global en un 45%, fins als 223.000 euros.
* Premis més quantiosos, amb una dotació econòmica màxima de 15.000 euros per a la secció d'honor.
* Invitació dels directors de les bandes guanyadores a actuar amb l'Orquestra Simfònica de València.
* Creació d'un cicle especial amb les bandes guanyadores, amb una aportació de 30.000 euros per part del Palau de la Música.
* Implicació de la ciutat en la celebració del certamen, amb activitats paral·leles i una gran pantalla al llit del Túria.
* Col·laboració amb la fundació Visit València per a promoure el "turisme musical".
* Canvis en el jurat, amb una remuneració major i un sistema de votació més confidencial i transparent.
* Terminologies noves en la valoració de les interpretacions de les obres lliures i obligades.
* Regulació de l'assistència al podi dels directors i representants de les bandes en la lectura dels resultats.
* Possibilitat d'interpretar una composició extra de les suggerides pel comité organitzador en el començament de l'actuació.
* Penalització més progressiva en els temps excés i per defecte.
Amb aquestes mesures, l'Ajuntament de València pretén convertir el Certamen Internacional de Bandes de València en el certamen de bandes més important del món, atraient bandes de tot el planeta i consolidant la ciutat de València com a capital de la música de banda.

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal