Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Doñana, víctima de l'avarícia política de PP i VOX dela Junta d'Andalusia

   


  La Junta d'Andalusia va reactivar la llei de regadius de Doñana tot i saber que el parc estava fora de la Llista Verda de la UICN 

La Unió Internacional per a la Conservació de la Natura (UICN) va suspendre el certificat mediambiental de Doñana el 30 de juny de 2022. La Junta d'Andalusia, però, va reactivar la tramitació de la llei de regadius de la reserva natural el 3 de març de 2023, vuit mesos després de la suspensió.

La UICN considera que Doñana no compleix amb els estàndards necessaris per estar a la Llista Verda, a causa de l'impacte de la sequera i els pous il·legals en l'aqüífer del parc. La Junta d'Andalusia ha defensat que la suspensió de la Llista Verda no és definitiva, però la UICN ha assegurat que Doñana segueix actualment fora de la llista.

La polèmica llei de regadius de la Junta d'Andalusia ha estat criticada per la Comissió Europea, la Unesco i la comunitat científica. El Govern andalús ha arribat a un acord amb el Govern central per retirar la llei a canvi d'una inversió de 350 milions d'euros per a la comarca onubense.

La decisió de la Junta d'Andalusia de reactivar la llei de regadius tot i saber que Doñana estava fora de la Llista Verda ha estat qüestionada per l'oposició i els ecologistes. Aquests grups consideren que la Junta ha jugat amb el futur del parc i que ara, un cop s'ha perdut la qualificació de la UICN, es tindran que gastar milions d'euros de l'erari públic per intentar solucionar el dany.

En aquest sentit, la portaveu del grup parlamentari de Podem, Inmaculada Nieto, ha assenyalat que "la Junta d'Andalusia ha demostrat una vegada més el seu menyspreu per Doñana i pels andalusos. Han actuat amb premeditació i alevosia per aprovar una llei que sabia que anava a danyar el parc i que ara ens costarà a tots molts diners".

Per la seua part, el portaveu del grup parlamentari de Vox, Manuel Gavira, ha defensat l'actuació de la Junta d'Andalusia. Gavira ha assegurat que "la llei de regadius és necessària per al desenvolupament de la comarca onubense i per a garantir la sobirania alimentària d'Andalusia".

La decisió de la Junta d'Andalusia de reactivar la llei de regadius de Doñana ha tornat a posar de manifest la polèmica que envolta a aquest parc natural. El futur de Doñana està en joc i la societat andalusa ha d'exigir als seus representants que prenguin les mesures necessàries per a protegir aquest espai natural únic. 

La decisió de la Junta d'Andalusia de reactivar la llei de regadius de Doñana tot i saber que el parc estava fora de la Llista Verda és un clar exemple de la manca de sensibilitat dels polítics amb el medi ambient.

La UICN és la major organització mediambiental del món i la seua Llista Verda és un reconeixement a la bona gestió dels espais naturals. El fet que Doñana haja estat expulsat d'aquesta llista és un clar indicador que la Junta d'Andalusia no està fent prou per a protegir el parc.

La llei de regadius de la Junta d'Andalusia és una amenaça per a Doñana. La construcció de nous regadius agreujaria la pressió sobre l'aqüífer del parc i podria provocar la pèrdua de biodiversitat.

La Junta d'Andalusia ha de rectificar la seua posició i retirar la llei de regadius. És el moment d'apostar per la protecció de Doñana, no per a la seua destrucció

La decisió de la Junta d'Andalusia de reactivar la llei de regadius de Doñana tot i saber que el parc estava fora de la Llista Verda és un cas flagrant de irresponsabilitat política. Els polítics andalusos han demostrat que no tenen cap respecte pel medi ambient i que estan disposats a sacrificar la protecció de Doñana pel seu propi benefici.

Aquesta decisió no només ha posat en perill el futur de Doñana, sinó que també ha fet que Andalusia perdi prestigi a escala internacional. Els polítics andalusos han de rectificar la seua posició i protegir Doñana com cal. És el moment de demostrar que Andalusia és una regió que valora el medi ambient i que està disposada a actuar per a preservar el seu patrimoni natural.

El futur de Doñana està en joc i els ciutadans andalusos han de exigir que se li done la protecció que es mereix.

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal