Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Sant Antoni de Benaixeve: Crònica d'un Ple Municipal Ambigü



Dijous passat es va celebrar l'últim ple ordinari de Sant Antoni de Benaixeve de 2023. Un esdeveniment que deu de proporcionar als veïns una finestra per conéixer l'acció municipal. Per això es declaren públics i en els últims temps es transmeten per youtube. No obstant això, l'experiència va ser més semblant a una obra de teatre surrealista que a una discussió política constructiva. En Sant Antoni, la cosa no es nova.

Els assistents al ple es van veure submergits en una obra de teatre “de l'Esperpento Espanyol” del segle XX, una grotesca caricatura de la realitat. A hores d'ara la majoria dels municipis ja tenen actuacions i politiques concretes, acords, fins i tot pressupostos, siguen nous en el govern, o siguen els mateixos grups els que tornen a governar. Tampoc això és nou a Sant Antoni.

Qui haja assistit o vist plens de qualsevol municipi, sabrà que, en molts moments i fruit de la passió política, s'eleva el to, fins i tot es defensen postures de manera vehement, però no, no és el que veiem a Sant Antoni de Benaixeve, perquè el que hem vist no és més que una manca d'arguments, un desert en els continguts i males maneres. Les interaccions semblaven més un pati d'escola que una discussió adulta sobre els afers municipals.

Comença el Ple i el primer punt del dia, de consum intern per als partits per a dilucidar quina facció del PP ha de cobrar les subvencions que reben de les arques públiques municipals, si ho faran els dos regidors 'díscols' pertanyents al govern i que el seu suposat cap (Mazón) i Molt Honorable president de la Generalitat els va qualificar de "trànsfugues" en el faristol de les Corts, o el que diu mantindre's dins de la doctrina pura de partit; una evident municipalització de les lluites egòlatres que regnen dins del seu partit. Per ara l'acord és suspendre els drets polítics a tots, però tranquils no els drets econòmics.

Es continua amb una bateria d'assumptes purament tècnics i arriben a les propostes dels partits que no estan en l'equip de govern (recordem, qui són els del govern: l'única regidora d'UCIN i alcaldessa -, dos regidors del PP - els suposats trànsfugues- i els dos regidors de Vox), la primera proposta una moció en contra de l'amnistia i en favor de la Constitució de contingut purament polític que, per descomptat, s'aprova per la dreta i la ultradreta. També una moció per a millores en Colinas, que segons el regidor delegat i encarregat ja s'està executant.

Una anàlisi separada necessiten les mocions que va presentar el partit que sosté amb els seus vots l'acció del govern de Vox, PP i UCIN,  es a dir COMPROMIS, que a Sant Antoni és GuanyemSAB (Acord per Guanyar) -

GuanyemSAB són conscients de ser els que donen suport i sustenten el govern, i en este ple presenten una proposta contra "el genocidi que s'està produint a la franja de Gaza". Proposta que va quedar damunt de la taula perquè els seus "suportats" els diuen que no la votaran i que, per tant, haurà de rebaixar el to polític i canviar-ho per una "possible i futura" declaració institucional a favor de la Pau en el Món, lluny de la condemna urgent i necessària per la massacre actual i del problema palestí. Què pensaven  que anaven a poder cobrar-se el seu suport amb una rendició de la ultradreta?

Una altra proposta del mateix grup, merament tècnica per a sol·licitar mitjans humans i tècnics per al Jutjat de pau, en la que feien una crítica a la retallada econòmica de l'actual govern de la Generalitat (PP i VOX), i, sorprenentment, davant la petició de retirada de la crítica  per part de Vox - que ara per ara té dues delegacions en el govern al qual ells donen suport-, GuanyemSAB fa una genuflexió evident als seus "no-socis". Tot està bé, el govern abans reaccionari ara ja és perfecte per a Compromís i retiren la crítica perquè els voten una moció tècnica. Això sí, tal vegada és per que li ho demanen cridant-li de “company”.

Una altra proposta, interessant, per a impulsar els problemes d'urbanització de Montesano “consolidat”, que davant l'advertiment de AISAB que això és molt compromés i no es pot ser tan valent en la presa de decisions, queda en un estudi de la situació. És a dir queda en "ho estudiarem".

Li toca a l'alcaldessa i el seu informe d'alcaldia és un punt important per a qualsevol dirigent municipal, on exposar l'acció de govern, ací es queda en què l'alcaldessa no exposa res i dos regidors, un del PP - dels anomenats pel seu cap "trànsfugues" i una altra de Vox, exposen -en nom de l'alcaldessa- diferents errors de l'anterior govern municipal, és a dir, deixen clar que a falta de acció de govern propia anem a la crítica de la legislatura passada. El pitjor de tot, amb tot aixó lo que es barrunta és, que no hi ha Projecte per al Poble.

Mentrestant, el partit majoritari que liderava el govern anterior, AISAB, no ha presentat cap proposta, viu encara de rèdits anteriors i s'enfada i abandona el Ple incapaç d'aguantar les crítiques.

Conclusió, si no l'has vist no t'ho perdes - al final tens el video-, el Ple és la resposta a la pregunta: Què fa un equip de govern per la gestió municipal?

Que jutge el lector/a:

• Un canvi en el quadre de pagaments a la concessió de la piscina pel retard en el mes d'inici de l'activitat (el mateix preu total i els mateixos anys),
• Presentació dels informes econòmics obligatoris del Ministeri d'Hisenda.
• Autoritzar una modificació en les mitgeres de tres habitatges per a una activitat privada no coneguda en el nucli urbà històric - ara ja no cal defensar la història ni la idiosincràsia-.
• Repartir les subvencions als partits polítics del municipi.
• Criticar els errors anteriors i que ni els regidors, ni l'alcaldessa podran sol·licitar acomptes.

Però projectes per al Poble cap ni un. L'alcaldessa diu que no ha pogut preparar els pressupostos per preparar el Ple -però l'informe d'alcaldía que li pertoca no l'ha fet ella-. Això sí, tot el poble diu haver rebut a l'hora de començament del Ple i per xarxes socials, el cartell d'activitats per a Nadal, molt complet, així cal admetre-ho. Però, van oblidar incloure que el Circ  arribava a Camp de Túria per Sant Antoni i que seria el 30 de novembre. Perquè alguna part del públic, semblava gaudir i riure's molt, encara que tot depenia de si el gladiador que llançava era el d'un grup, o de l'altre.

Pa i Circ, és la frase més propera per a definir-ho, ara per ara.

M.V. i  col.lectiu d' Àgora Camp de Túria, de Sant Antoni

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons

Video del plenari de Sant Antoni 30 novembre 2023


   
Declaracions del President de la Generalitat (Carlos Mazón) en les Corts
"declarant" Trànsfugues als dos membres del govern que anaven amb les sigles del PP





Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal