Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Compromís creu que Podem va decidir fa temps trencar amb Sumar i que haurian de deixar els seus escons

 Compromís creu que Podem va decidir trencar amb Sumar fa temps i que el "coherent hauria estat deixar els escons 

La portaveu adjunta de Sumar i dirigent de Compromís, Àgueda Micó, ha manifestat la seua sospita que Podem tenia decidit trencar amb Sumar des de fa molt temps, fins i tot abans de conformarse el grup parlamentari, i ha defensat que el "coherent" al consumar aquest moviment era que els seus cinc diputats deixaren els escons, tot i que tenien clar que això no anava a ocórrer.

"Crec que era inevitable i ho tenien decidit. Dona la sensació que ho tenien decidit molt abans (anar al Mixt) fins i tot de conformar el grup parlamentari. Crec que a ningú li ha vingut com una cosa nova el que ha passat", ha desgranat en declaracions al programa 'Parlamento' de RNE, recollides per Europa Press.

Micó ha manifestat que reben "sense més" la marxa de Podem al Mixt perquè, en el seu cas, pensava que "en algun moment passaria", tot i que no entenen que finalment la formació morada de el pas al·legant que així conserva la seua capacitat política, quan Sumar és un espai plurinacional de relacions horitzontals entre partits on tots conserven la seua autonomia.

No obstant això, Micó ha remarcat que Podem és un partit "independent" i ells mateixos veuran si abandonar Sumar és una "bona o mala decisió", convençuda que tindran punts de trobada amb Podem durant la legislatura per impulsar mesures progressistes.

 Micó: "Els diputats de Podem haurien d'haver deixat els escons" 

Cuestionada per la posició dels 'comunes' que han demandat als membres de Podem que deixin els escons, Micó ha opinat que el "coherent" és que els seus cinc diputats haguessen deixat l'acta donat que van concórrer a les eleccions sota les sigles de Sumar després de rubricar un acord de coalició.

No obstant això, la portaveu adjunta de Sumar ha reconegut que tots en la coalició eren conscients que dita renúncia "no anava a passar".

 Micó: "Podemos vol presentar-se en solitari a les europees" 

La diputada de Compromís també ha opinat que la voluntat de Podem és presentar-se en solitari a les eleccions europees i no només a aquesta cita electoral, perquè detecta que el que vol la formació morada és tenir un espai aliè a el que és Sumar a nivell estatal.

 Resum 

En resum, l'article explica que Compromís creu que Podem va decidir trencar amb Sumar fa temps i que els seus diputats haurien d'haver deixat els escons. La portaveu adjunta de Sumar, Àgueda Micó, ha manifestat que la marxa de Podem al Mixt era "inevitable" i que la formació morada vol presentar-se en solitari a les europees.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal