Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Alumnes de l'IES les Alfàbegues de Bétera han participat en un simulacre terrorista amb ostatges al metro d'Àngel Guimerà de València

  

   Prop de dues-centes persones han participat aquesta passada matinada en el simulacre d'un atac terrorista amb ostatges a l'estació de Metrovalencia d'Àngel Guimerà organitzat per la Unitat de Seguretat i Prevenció Civil de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV)

Alumnes de l'IES les Alfàbegues de Bétera han participat en un simulacre d'atemptat terrorista amb ostatges a l'estació de metro d'Àngel Guimerà de València.

El simulacre, organitzat per la Unitat de Seguretat i Protecció Civil de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), ha consistit en la simulació d'un atac terrorista en el qual quatre individus armats s'han atrinxerat en un tren de la línia 4 amb ostatges.

Els alumnes de l'IES les Alfàbegues han interpretat els rols de viatgers, clients de l'estació i fins i tot ferits i morts. Han mostrat una gran professionalitat i compromís amb la simulació, la qual cosa ha ajudat al fet que el simulacre siga el més realista possible.

El simulacre ha començat amb l'arribada del tren a l'estació d'Àngel Guimerà. En aquell moment, els terroristes han anunciat que es tractava d'un atac i han començat a disparar contra els viatgers.

La majoria dels viatgers han fugit del tren, però alguns han quedat ferits o han mort. Els terroristes, per la seua banda, han agafat d'ostatges a un grup de viatgers.

L'exercici ha suposat la intervenció de diferents cossos d'emergència, entre els quals el 112, els bombers, l'ambulància, la policia i els vigilants de seguretat. Els terroristes han estat neutralitzats pels cossos d'emergència i els ostatges han estat alliberats.

L'objectiu del simulacre ha estat comprovar la capacitat de resposta de les forces de seguretat i els cossos d'emergència en cas d'un atac terrorista. Els responsables de FGV han valorat positivament el resultat del simulacre i han destacat la bona coordinació entre les diferents forces que han participat en l'exercici.

En concret, han destacat la participació dels alumnes de l'IES les Alfàbegues, que han ajudat a fer que el simulacre siga el més realista possible.

Els alumnes han manifestat que han aprés molt de la seua participació en el simulacre i que s'han sentit molt satisfets de poder ajudar a millorar la seguretat de la ciutat.

   En la simulació, l'últim tren amb direcció a Aeroport arriba després de la mitjanit a l'estació d'Àngel Guimerà quan quatre individus armats repartits per la unitat proclamen que es tracta d'un atac contra les persones que viatgen a bord, ha detallat la Generalitat en un comunicat.

   En obrir-se les portes, la majoria dels viatgers eixen de la unitat fugint cap a les eixides i, en el tumult, es produeixen diversos ferits de bala i, per ansietat, colps i caigudes a causa del devessall en estampida.

   Alguns dels viatgers criden l'112, al mateix temps que el maquinista avisa el Lloc de Comandament i s'engega el Pla d'Actuació davant Emergències per al risc d'atemptat terrorista segons s'estableix en el Pla d'Autoprotecció de Metrovalencia.

   Mentre, els terroristes s'atrinxeren en el tren agafant d'ostatges a un grup de viatgers. En l'enfrontament policial amb els atacants dos dels terroristes fugen per les vies endinsant-se en el túnel.

   L'exercici té com a objectiu conéixer la capacitat de resposta interna i externa en cas d'emergència, comprovar els procediments del Pla d'Autoprotecció, conéixer i provar el funcionament dels mitjans del sistema d'emergència amb que estan dotades les estacions, com a armaris de seguretat de túnel, megafonia o eixides d'emergència i comprovar la "correcta coordinació" entre les diferents ajudes externes.

   El personal de FGV que ha participat en el simulacre ha estat compost per l'inspector del Lloc de Comandament i/o regulador, Telemando, Oficina d'Atenció al Viatger, Posat de Comandament de Seguretat (coordinador de Seguretat i Reforç), tècnic de Línia, Unitat de Seguretat i Protecció Civil, i el maquinista.

   Les entitats externes que han assistit han sigut l'112 Comunitat Valenciana, bombers municipals de València, el Servici d'Emergència Sanitari de la Generalitat, Policia de la Generalitat, Cos Nacional de Policia, Policia Local de València i vigilants de seguretat.

   El grup de figurants ha estat compost per alumnes del IES Els Alfábegues de Bétera, que actua de passatge de la unitat i clients en les andanes de l'estació, entre ells els ferits i morts en el simulacre.

   La Unitat de Seguretat i Protecció Civil de FGV organitza, periòdicament, visites a les instal·lacions i pràctiques de simulació d'incendis en diferents trams de la xarxa, amb l'objectiu que el personal de l'empresa pública es familiaritze amb les instal·lacions i equips de seguretat en situacions de suposada emergència.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal