Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Riba-roja estrena els seus Consells Sectorials per al pròxim quadrienni


L'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha posat en marxa el procés de constitució dels seus Consells Sectorials, una iniciativa de la regidoria de Transparència, Govern Obert i Participació Ciutadana que busca consolidar la participació ciutadana i canalitzar les aportacions de les associacions en els assumptes municipals.

Aquesta acció compren 14 Consells Sectorials pots veure'ls al final(*), cadascun enfocat en una àrea específica que abasta des de la Salut Pública fins a la Cultura, passant per la Joventut, el Medi Ambient, i molts altres. La seua missió principal és la de consultar, informar i assessorar en els assumptes municipals, permetent la col·laboració entre la ciutadania i els diferents agents involucrats en cada àmbit.

En una coincidència amb el Dia Internacional dels Drets de la Infància i l'Adolescència, s'ha celebrat el primer Consell de la Infància i l'Adolescència del curs 2023-24. En aquesta reunió, representants dels centres educatius i conservatoris del municipi han expressat les seues inquietuds i propostes centrades en els drets dels xiquets i xiquetes.

El calendari de constitució dels Consells continua el 21 de novembre amb el Consell Sectorial de Salut Pública i Alertes Sanitàries, abordant temes com el projecte del nou Centre de Salut i altres qüestions relacionades amb la salut. Les pròximes dates inclouen la creació del Consell d'Igualtat, el Consell d'Esports, el Consell de Cultura, i molts altres fins al 11 de desembre amb el Consell Agenda 2030.

Els membres d'aquests consells, juntament amb associacions, polítics i càrrecs electes, han rebut formació sobre els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible i L'Agenda 2030. Aquesta preparació busca establir un marc basat en els ODS per a la planificació del desenvolupament sostenible de Riba-roja.

Esther Gómez, regidora de Transparència, Govern Obert i Participació Ciutadana, destaca la importància d'aquesta iniciativa perquè l'opinió de la ciutadania siga considerada en les decisions municipals i convida a totes les associacions interessades a participar en aquests Consells.

Com a novetat d'aquesta legislatura, es constituirà el Consell Agenda 2030, consolidant un marc que busca l'impuls de polítiques sostenibles a Riba-roja. La culminació d'aquest procés serà amb el Consell General de PC, "Consell de Poble", el 13 de desembre, que reunirà representants de tots els consells anteriors per traslladar les seues conclusions i propostes.

(*) En resum:
Segons la informació proporcionada pel contingut, es pot identificar els Consells Sectorials que es renoven o constitueixen durant aquest procés:

1. Consell de la Infància i l'Adolescència: Celebrat el 20 de novembre de 2023, coincideixent amb el Dia Internacional dels Drets de la Infància i l'Adolescència.

2. Consell Sectorial de Salut Pública i Alertes Sanitàries: Programat per al 21 de novembre de 2023. Es tractaran temes com el projecte del nou Centre de Salut i altres qüestions relacionades amb la salut.

3. Consell d'Igualtat: Està previst per al 22 de novembre de 2023, a les 17.30 hores, en el Saló de Plens de l'Ajuntament.

4. Consell d'Esports: També es celebrarà el 22 de novembre de 2023, a les 19.00 hores, en el Saló de Plens de l'Ajuntament.

5. Consell de Cultura: Tindrà lloc el 27 de novembre de 2023, a les18.00 hores, en el Saló de Plens de l'Ajuntament.

6. Consell de Joventut: Programat per al 27 de novembre de 2023, a les 19.00 hores, en Territori Jove.

7. Consell de Festes i Tradicions: Està previst per al 28 de novembre de 2023, a les 19.00 hores, en Territori Jove.

8. Consell de Turisme: Es constituirà el 29 de novembre de 2023, a les 8.30 hores, al Castell.

9. Consell de Medi Ambient, Mobilitat, Canvi Climàtic, Desenvolupament Sostenible i Rural: També es constituirà el 29 de novembre de 2023, a les 19.00 hores, en el Saló de Plens de l'Ajuntament.

10. Consell de Majors, Inclusió Drets Socials: Està previst per al 29 de novembre de 2023, a les 17.30 hores, en la Botaia.

11. Consell Econòmic i Social: També es constituirà el 29 de novembre de 2023, a les 18.30 hores, en l'ADL.

12. Consell Agenda 2030: Com a novetat d'aquesta legislatura, es constituirà l'11 de desembre de 2023, a les 18.30 hores, en el Saló de Plens.

13. Consell General de PC (Consell de Poble): Està previst per al 13 de desembre de 2023, a les 18.30 hores, en el Saló de Ple. Aquest últim òrgan es constituïx amb l'alcalde de Riba-roja, Robert Raga, com a president, i el formaran representants de tots els consells anteriors amb l'objectiu de traslladar les conclusions i propostes d'estos.

Aquesta renovació i constitució de Consells Sectorials abraça diverses àrees temàtiques per garantir la participació ciutadana en els assumptes municipals i promoure el desenvolupament sostenible de Riba-roja de Túria.
     


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon