Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Riba-roja estrena els seus Consells Sectorials per al pròxim quadrienni


L'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha posat en marxa el procés de constitució dels seus Consells Sectorials, una iniciativa de la regidoria de Transparència, Govern Obert i Participació Ciutadana que busca consolidar la participació ciutadana i canalitzar les aportacions de les associacions en els assumptes municipals.

Aquesta acció compren 14 Consells Sectorials pots veure'ls al final(*), cadascun enfocat en una àrea específica que abasta des de la Salut Pública fins a la Cultura, passant per la Joventut, el Medi Ambient, i molts altres. La seua missió principal és la de consultar, informar i assessorar en els assumptes municipals, permetent la col·laboració entre la ciutadania i els diferents agents involucrats en cada àmbit.

En una coincidència amb el Dia Internacional dels Drets de la Infància i l'Adolescència, s'ha celebrat el primer Consell de la Infància i l'Adolescència del curs 2023-24. En aquesta reunió, representants dels centres educatius i conservatoris del municipi han expressat les seues inquietuds i propostes centrades en els drets dels xiquets i xiquetes.

El calendari de constitució dels Consells continua el 21 de novembre amb el Consell Sectorial de Salut Pública i Alertes Sanitàries, abordant temes com el projecte del nou Centre de Salut i altres qüestions relacionades amb la salut. Les pròximes dates inclouen la creació del Consell d'Igualtat, el Consell d'Esports, el Consell de Cultura, i molts altres fins al 11 de desembre amb el Consell Agenda 2030.

Els membres d'aquests consells, juntament amb associacions, polítics i càrrecs electes, han rebut formació sobre els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible i L'Agenda 2030. Aquesta preparació busca establir un marc basat en els ODS per a la planificació del desenvolupament sostenible de Riba-roja.

Esther Gómez, regidora de Transparència, Govern Obert i Participació Ciutadana, destaca la importància d'aquesta iniciativa perquè l'opinió de la ciutadania siga considerada en les decisions municipals i convida a totes les associacions interessades a participar en aquests Consells.

Com a novetat d'aquesta legislatura, es constituirà el Consell Agenda 2030, consolidant un marc que busca l'impuls de polítiques sostenibles a Riba-roja. La culminació d'aquest procés serà amb el Consell General de PC, "Consell de Poble", el 13 de desembre, que reunirà representants de tots els consells anteriors per traslladar les seues conclusions i propostes.

(*) En resum:
Segons la informació proporcionada pel contingut, es pot identificar els Consells Sectorials que es renoven o constitueixen durant aquest procés:

1. Consell de la Infància i l'Adolescència: Celebrat el 20 de novembre de 2023, coincideixent amb el Dia Internacional dels Drets de la Infància i l'Adolescència.

2. Consell Sectorial de Salut Pública i Alertes Sanitàries: Programat per al 21 de novembre de 2023. Es tractaran temes com el projecte del nou Centre de Salut i altres qüestions relacionades amb la salut.

3. Consell d'Igualtat: Està previst per al 22 de novembre de 2023, a les 17.30 hores, en el Saló de Plens de l'Ajuntament.

4. Consell d'Esports: També es celebrarà el 22 de novembre de 2023, a les 19.00 hores, en el Saló de Plens de l'Ajuntament.

5. Consell de Cultura: Tindrà lloc el 27 de novembre de 2023, a les18.00 hores, en el Saló de Plens de l'Ajuntament.

6. Consell de Joventut: Programat per al 27 de novembre de 2023, a les 19.00 hores, en Territori Jove.

7. Consell de Festes i Tradicions: Està previst per al 28 de novembre de 2023, a les 19.00 hores, en Territori Jove.

8. Consell de Turisme: Es constituirà el 29 de novembre de 2023, a les 8.30 hores, al Castell.

9. Consell de Medi Ambient, Mobilitat, Canvi Climàtic, Desenvolupament Sostenible i Rural: També es constituirà el 29 de novembre de 2023, a les 19.00 hores, en el Saló de Plens de l'Ajuntament.

10. Consell de Majors, Inclusió Drets Socials: Està previst per al 29 de novembre de 2023, a les 17.30 hores, en la Botaia.

11. Consell Econòmic i Social: També es constituirà el 29 de novembre de 2023, a les 18.30 hores, en l'ADL.

12. Consell Agenda 2030: Com a novetat d'aquesta legislatura, es constituirà l'11 de desembre de 2023, a les 18.30 hores, en el Saló de Plens.

13. Consell General de PC (Consell de Poble): Està previst per al 13 de desembre de 2023, a les 18.30 hores, en el Saló de Ple. Aquest últim òrgan es constituïx amb l'alcalde de Riba-roja, Robert Raga, com a president, i el formaran representants de tots els consells anteriors amb l'objectiu de traslladar les conclusions i propostes d'estos.

Aquesta renovació i constitució de Consells Sectorials abraça diverses àrees temàtiques per garantir la participació ciutadana en els assumptes municipals i promoure el desenvolupament sostenible de Riba-roja de Túria.
     


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal