Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Reflexions Clau sobre novembre: Ximo Puig i Enric Juliana Comparteixen Visió a l'APLED de Riba-roja de Túria i Avanç del Pròxim Acte

Diàleg Profund sobre Amnistia i Desafiaments Actuals: Resum del Segon APLED a Riba-roja de Túria i Pròxim Encontre Prometedor

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha organitzat el seu segon encontre de l'APLED, amb la presència de l'expresident de la Generalitat Valenciana Ximo Puig i l'escriptor i periodista Enric Juliana. L'esdeveniment va tenir lloc al Castell de Riba-roja amb més d'un centenar d'assistents i va abordar temes d'actualitat social i política, a més de tractar el llibre de Puig, 'Una idea d'esperança'.

El diàleg entre els dos homes va girar entorn de la qüestió de l'amnistia i les actuals tensions en alguns sectors socials, que van ser etiquetades com a "novembre que serà estudiat pels historiadors". Puig va reivindicar "el dret a canviar d'opinió", seguint les paraules de Joan Fuster.

Puig va explicar que el que està passant a la Comunitat Valenciana és un reflex del qual succeeix en l'àmbit mundial, amb l'augment de l'extrema dreta i la seua visibilitat no només als parlaments sinó també als carrers. Va emmarcar els disturbis i la retòrica populista de certs sectors de dreta com "una ressituació del neoliberalisme sota el populisme". Va subratllar que les manifestacions contra l'amnistia durant novembre, tot i ser importants, han estat menors que altres en la història del país. Referint-se a manifestacions com les del procés, o de l'avortament, o dels drets LGTBI, 

Enric Juliana, director adjunt de La Vanguardia, va destacar com a punt crític la reacció social davant de l'amnistia, criticant la sobreactuació supèrbia d'alguns estaments de l'aparell d'Estat. Va analitzar els assalts a les seus del PSOE i els va atribuir a VOX, assenyalant una sobreexpressió davant de la pèrdua de suport electoral.

Pel que fa al futur de Ximo Puig en relació amb el PSPV, va indicar que dependrà de les decisions democràtiques del seu partit. Va reafirmar el compromís amb un projecte "obert, progressista i valencianista" que no siga sectari i abaste el màxim nombre de persones possible.

L'encontre va concloure amb preguntes del públic. L''Àgora del Pensament Lliure Espai Cultural', com a nou programa de conferències i trobades, pretén ser un referent avantguardista en la província, abordant temes diversos amb experts en les seues àrees. APLED busca ser un far de coneixement i reflexió en aquests temps convulsos, oferint claus i perspectives diferents per a ser un referent seriós i de qualitat. La setmana passada, APLED va rebre a Esteban Beltrán, director d'Amnistia Internacional Espanya, per parlar dels Drets Humans i la situació actual entre Israel i Palestina.

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria, amb el segon encontre de l'APLED, consolida aquest esdeveniment com un punt de trobada per a l'anàlisi i la reflexió sobre temes d'actualitat. El Castell de Riba-roja va ser el marc idoni per a aquest diàleg entre Ximo Puig i Enric Juliana, que va aplegar a més d'un centenar d'interessats en les qüestions socials i polítiques que es van abordar.

A més, l'APLED no s'atura aquí. L'organització ja està preparant el següent acte dins del programa 'Àgora del Pensament Lliure Espai Cultural'. Segons les paraules de l'alcalde Robert Raga, es pretén  abordar temes diversos des de política i ciència fins a qüestions d'actualitat i cultura. El pròxim esdeveniment té l'objectiu de continuar aportant coneixements, diàlegs significatius i diversitat de pensament a la societat.

Amb aquesta iniciativa, l'Ajuntament busca ser un far de coneixement i reflexió en aquests temps convulsos, oferint claus i perspectives diferents per a entendre el món que ens envolta. L'èxit dels anteriors actes, com l'entrevista a Esteban Beltrán sobre Drets Humans i la situació a Israel i Palestina, avala la voluntat de l'APLED de ser un referent sòlid i de qualitat.




Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal