Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Marxa del 25N a València: Contra les Violències Masclistes, Unitat i Exigència de Solucions i contra el negacionisme


Hui, 25 de novembre, Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona, el moviment feminista ha omplert els carrers del centre de València per exigir "polítiques eficaces" que aporten "solucions al problema" de la violència masclista. La marxa, sota el lema 'Contra totes les violències masclistes, ara més que mai', ha recorregut les principals artèries de la ciutat, il·luminades de morat per a l'ocasió.

Les dones víctimes de violència masclista encapçalaven la protesta, portant consignes com 'Ni una més', 'Sense tu no puc' o 'No estàs sola'. A través de banderes violeta i el ritme de batucades, han cridat consignes com 'Abolició de la prostitució', 'No estem totes, falten les assassinades' i 'Tranquil·la, germana, ací està la teua colla'. La marxa ha seguit pel recorregut que passa per les vies de Colón, Xàtiva i Marqués de Sotelo fins a arribar a la plaça de l'Ajuntament, on ha culminat amb la lectura d'un manifest.

La portaveu de la Coordinadora Feminista de València, Cándida Barroso, ha fet una crida a la societat per prendre consciència que la violència masclista "no és només un problema de les dones", sinó que és un problema que afecta a tota la societat, especialment als homes. "El 25N és un dia importantíssim per recordar a totes les dones assassinades i a totes les que pateixen violència masclista", ha assenyalat.

Barroso ha subratllat la importància de sortir al carrer en jornades com aquesta per exigir "recursos i consens entre la classe política", evitant que aquesta "divideixi la ciutadania" i fent que hi haja "una conscienciació clara que aquest problema hem de solucionar-ho entre totes i tots". Ha reclamat "respecte a les organitzacions feministes" i ha instat al Consell a impulsar el segon Pacte Valencià contra la violència masclista i de gènere, així com a destinar "més recursos públics de gestió directa".

En aquest sentit, ha denunciat l'augment de les xifres de violència de gènere i ha criticat els qui intenten "banalitzar aquest problema de primera magnitud mundial". Ha reiterat la necessitat de "polítiques eficaces contra totes les violències masclistes" i ha demanat una atenció immediata a les víctimes sense esperes excessives.

Gabriela Moriana, una de les portaveus de la marxa, ha destacat la farta del feminisme davant dels assassinats de dones i altres tipus de violències masclistes. Ha cridat a omplir els carrers en un dia tan rellevant i ha carregat contra aquelles organitzacions i partits que "neguen l'evidència d'una violència contra les dones amb xifres clares i doloroses". Ha assenyalat que qualsevol partit que negue aquesta evidència és "un perill".

Diversos representants polítics del PSPV i Compromís han participat en la marxa, tot i que no hi ha hagut representació oficial del Consell, segons consta en l'agenda del Govern valencià. Els representants han destacat el compromís en la lluita contra la violència de gènere i han instat a combatre el negacionisme, que consideren una amenaça que empodera els maltractadors.

La marxa ha conclòs amb la lectura d'un manifest a la plaça de l'Ajuntament, denunciant que les dones "pateixen la violència masclista per ser dones en una societat patriarcal". Han exigit que es considere el "terrorisme masclista com una qüestió d'estat" i que les polítiques d'igualtat siguen "prioritàries i irrenunciables".

La Marxa del 25N a València exigeix solucions immediates contra la violència masclista, cridant a la unitat i condemnant el negacionisme. Les dones al capdavant, amb consignes contundents.


#25N #ViolènciaMasclista #Feminisme

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal