Manifestació a València en Suport al Poble Palestí: 'On és l'Europa dels Drets Humans'? Manifestació a València en Suport al Poble Palestí: 'On és l'Europa dels Drets Humans'?
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Manifestació a València en Suport al Poble Palestí: 'On és l'Europa dels Drets Humans'?

Una manifestació en suport al poble palestí ha reclamat aquest dissabte a València l'alt el foc a la franja de Gaza, on "ja s'han assassinat més de 10.000 persones, la meitat d'ells xiquets", mentre ha denunciat que els governs i les institucions "estan mirant cap a un altre costat" davant una situació "vergonyosa" i fins i tot "fora de l'humà".

La marxa, convocada per l'associació Boicot, Desinversions i Sancions País Valencià (BDS) i amb el suport de prop de vint col·lectius, ha començat a la plaça d'Alfons el Magnànim i ha recorregut tot el carrer de la Pau fins a arribar a la plaça de la Reina i concloure a la plaça de la Mare de Déu.

Els assistents han portat nombroses banderes de Palestina i han mostrat cartells i pancartes amb els lemes 'València amb Palestina', 'Quan la tirania és llei, la revolució és ordre', 'Alt el foc', entre altres. Tots ells, per a mostrar que la ciutat de València "està amb Gaza".

La vicepresidenta de Casa Marroc de València --un dels col·lectius que recolza la marxa--, Boutaina El Hadri, en declaracions a EP, ha denunciat que la situació a la franja de Gaza és "vergonyosa" i fins i tot "fora de l'humà": "Estan matant xiquets, xiquetes, atacant hospitals, la gent està amb set i fam".

Davant d'aquest escenari, ha considerat que és moment que la societat civil "siga al carrer" per a dir "no en el nostre nom" i exigir als mandataris i caps d'estat que "paren ja d'acceptar-li tot a l'estat terrorista d'Israel". "En lloc d'anar a abraçar Gaza, han anat a abraçar Netanyahu --primer ministre d'Israel--, a qui cal jutjar per crims de guerra", ha expressat.

En aquest punt, ha insistit en la "ventatja" que té ara Espanya en ostentar la rotatòria presidència europea per a deixar clar que és moment que "es vegi que la Unió Europea té alguna responsabilitat" com "bressol dels drets humans". "Està veient com està ocorrent un genocidi", ha denunciat, alhora que ha mostrat "pena" per veure que els països "no estan actuant com quan Putin va arrasar Ucraïna", amb unes xifres de morts "incomparables". "És vergonyós", ha criticat.

"València està amb Gaza i no podem permetre que això es faça en el nostre nom. És un missatge clar i no solament de Palestina, no solament de València, és de tota Espanya, de tota Europa, fins i tot als Estats Units la gent està sortint a dir que paren ja d'una vegada per totes el genocidi", ha subratllat.

"MATANT LA NOSTRA GENT COM OCELLS"

D'altra banda, el president de la Comunitat Palestina a València, Adel Yousef, ha denunciat que Israel "està matant la nostra gent com ocells": "Estan caient, estan atacant hospitals, més de 170.000 cases han caigut en aquests 25 dies, més de 3.500 xiquets, més de 4.000 dones, no sabem quantes persones hi ha sota les runes".

Per això, ha cridat "a tot el món" a ajudar a "aturar aquesta història", després d'advertir que Israel, "si no té llum verda d'Estats Units i d'Europa, no pot fer això". "En els últims 50 anys, des de la segona guerra mundial, no ha caigut gent de la manera que està caient ara", ha recalcat.

Així, ha cridat la política a aportar "solucions" a aquesta "guerra" que ha deixat "a més de dos milions de persones sense menjar, electricitat, aigua o combustible". "Aquesta gent té poder d'aturar aquesta guerra, que exigisquen que pare, res més, que paren i després parlem", ha insistit.

"Porten 35 o 40 anys de negociacions i no han tret res, però ara cal buscar solucions", ha subratllat Yousef, que ha incidit que durant eixe temps "han passat de tot": "Han trinxat al poble, a la gent, d'una manera increïble".

 


   



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal