Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Llíria aprova un pressupost de 46,6 milions, el més alt de la seua història

Els comptes ascendeixen a 46,6 milions d'euros i quasi la meitat es destinaran a inversions

L'Ajuntament Llíria va aprovar, en la sessió plenària celebrada ahir, el pressupost més alt de la seua història, que al 2024 ascendirà a 46.659.968 euros. Els comptes del pròxim exercici van comptar amb el suport dels grups de l'equip de Govern, Compromís-MOVE i PSOE, i els vots en contra del PP i VOX.

El regidor d'Hisenda, Paco Gorrea, ha destacat que "són uns pressupostos expansius, que incrementen la despesa per habitant en 854 euros respecte a l'exercici anterior, fins a situar-se en els 1.941 euros".

"Estan pensats per a les persones, per a fer una ciutat més habitable, solidària, participativa, sostenible, accessible i amb millors infraestructures i serveis públics de qualitat", ha afegit. 
     
Quasi la meitat en inversions
La partida d'inversions arriba als 22,4 milions d'euros, quasi la meitat del pressupost. Este important increment ve motivat, principalment, per les transferències per a la construcció d'infraestructures educatives a través del Pla Edificant de la Generalitat. "En una clara aposta per l'educació, seran més de 16 milions d'euros que es distribuiran entre el nou IES Camp de Túria (9,7 milions €), el col·legi públic núm. 3 (5,9 milions €) i la reforma del CEIP Sant Vicent (890.472 €)", ha assenyalat Paco Gorrea.

També cal destacar altres inversions com la reforma de la plaça Major (1,5 milions €), les obres de clavegueram en urbanitzacions (2,1 milions €), la millora del parc Silvestre d'Edeta (550.000 €), o actuacions de rehabilitació del patrimoni històric (200.000 €).

D'altra banda, l'edil d'Hisenda ha volgut ressaltar "els 1,2 milions d'euros d'euros que es destinaran a la renovació de l'enllumenat públic per a millorar l'eficiència energètica del municipi".

Igualment, en altres àrees, ha destacat l'increment d'un 8% en polítiques de protecció social o els quasi 2,5 milions d'euros que es destinen a seguretat ciutadana.

Foment de l'ocupació i el comerç local
El regidor Paco Gorrea ha manifestat que un altre dels grans objectius dels pressupostos de 2024 "és el foment de l'ocupació i de l'activitat econòmica en el municipi als quals es destinen 1,3 milions d'euros". Dins d'estes actuacions s'inclouen 130.000 euros per a bons comerç i hostaleria, 33.000 euros en subvenció per a la Federació del Comerç de Llíria i 100.000 euros per a un pla municipal d'ocupació.

D'altra banda, "en estos comptes equilibrats i realistes continuem apostant per la reducció del deute públic, que es rebaixarà en 1 milió d'euros al 2024, per a deixar-la en 3,4 milions d'euros, 143 per habitant".

Finalment, Paco Gorrea ha declarat que els pressupostos del pròxim exercici "segueixen la senda dels últims anys per a transformar Llíria des de criteris que miren pel benestar de la ciutadania i la transició ecològica".


    Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon